Keresés
Close this search box.

Közel ötszáz sportoló indul a székesfehérvári ob-n

blank

A 121. országos bajnokságra – amely péntektől egészen vasárnapig kerül megrendezésre Székesfehérváron – közel ötszáz atléta nevezett.

Tölgyesi Előd versenyigazgató közölte: 52 egyesület versenyzői érkeznek, 282 férfi és 216 női sportoló indul, illetve 14-14 váltó is rajthoz áll mindkét nemben. A három nap alatt harmincnégy egyéni és négy váltó versenyszámot rendeznek.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke kiemelte, a bajnokság a szövetség legfontosabb versenye, amelyre a 19 olimpiai résztvevő magyar atléta közül a pályaversenyeken érdekeltek mindannyian neveztek.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere felidézte, hogy másfél hete is – amikor a Gyulai Memorial nemzetközi viadalnak adott otthont – az atlétika központja volt a város, Hirt Károly, a házigazda Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) elnöke pedig emlékeztetett rá, idén 2007, 2014 és 2015 után negyedszer rendezik meg itt a magyar bajnokságot.

Az ob-n a friss Eb-ezüstérmes Márton Anita súlylökés mellett diszkoszvetésben is elindul. A két és fél hete Amszterdamban ugyancsak második helyezett Baji Balázst is láthatja a közönség 110 méteres gátfutásban, de indul a diszkoszvető Kővágó Zoltán, a kalapácsvető Pars Krisztián, 5000 méteren Erdélyi Zsófia – aki az olimpián maratonban lesz érdekelt -, továbbá magasugrásban Szabó Barbara. A hétpróbázó Krizsán Xénia magas– és távolugrásban, valamint súlylökésben és gerelyhajításban, Zsivoczky-Farkas Györgyi pedig 100 méter gáton, távolugrásban és súlylökésben teszteli jelenlegi felkészültségét.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top