Keresés
Close this search box.

Török Krisztián a VEDAC szakmai igazgatójaként is bizonyíthat

blank

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) ügyvezető igazgatója a keddi, veszprémi sajtótájékoztató keretén belül jelentette be, hogy Török Krisztiánt nevezték ki a klub új szakmai igazgatójának.

Németh Attila kiemelte: a szakember feladata a sportszakmai munka koordinálása, hatékonyságának növelése, valamint az utánpótlás-nevelés újjászervezése lesz. Az ügyvezető igazgató újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a szakmai igazgató kinevezése összefüggésben van azzal is, hogy a négy évvel ezelőtti londoni három résztvevő után az idei, riói olimpiára egy versenyzőjük sem jutott ki, pedig 3-4 sportolójuknak reális esélye volt rá.

Török Krisztiánháromszoros magyar bajnok gerelyhajító, a Magyar Atlétikai Szövetség dobó szakági referense – legfontosabb feladatai között az utánpótlás-nevelés fejlesztését, valamint a korosztályos és felnőtt világversenyeken szereplő atléták számának növelését említette.

Jövőre a VEDAC három nagy szabadtéri viadalra szeretne sportolókat delegálni: júliusban a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF), augusztusban pedig a londoni felnőtt világbajnokságra és a tajpeji Universiadéra.

Németh Attila az MTI kérdésére a klub kitörési pontjai között a dobószámokban a hagyományosan eredményes kalapácsvetést, a futó és ügyességi szakágakban pedig a 800 méteres síkfutást, a maratoni futást, valamint a gátfutást nevezte meg, de más dobószámokat is erősítenének a jövőben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top