Keresés
Close this search box.

További három évig Székesfehérvár a házigazda

blank

A következő három évben is Székesfehérváron rendezik meg a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat, amelyre vasárnaptól hatodik alkalommal kerül sor.

Az esemény szombati sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere számolt be arról, hogy az idén lejáró hároméves szerződést meghosszabbították. Kiemelte, a verseny évről évre erősebb mezőnyt vonultat fel, és idén először kétnapos lesz.

Az idei Gyulai Memorial a női kalapácsvetéssel és a női 5000 méteres futással kezdődik vasárnap, a programban 19 nemzetközi versenyszám szerepel, ennyit korábban még nem rendeztek meg – mondta Gyulai Márton versenyigazgató. Hétfőn az amatőröknek rendezett verseny és a nemzeti számok után 16.45 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó.

Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke arról beszélt: a Gyulai Memorial 2015-ben a világ 15. legrangosabb egynapos versenyévé vált, csak a Gyémánt Ligaviadalok előzték meg.

Spiriev Attila sportigazgató úgy fogalmazott, egyre több sztáratléta célversenye között szerepel a Gyulai Memorial. Idén, az olimpia évében pedig a válogatók, az Európa-bajnokság, valamint a riói olimpia között rendezett székesfehérvári versenyen várhatóan mindenki kiváló formában lesz.

Ebben az évben is több olimpiai, világ– és Európa-bajnok vesz részt a Magyar Nagydíjon. Férfi 100 méteren rajthoz áll a volt világcsúcstartó jamaicai Asafa Powell, aki kilencvennégyszer futotta már tíz másodpercen belül a távot. Férfi 400 méteren a grenadai olimpiai bajnok Kirani James a legnagyobb név, aki a sajtótájékoztatón azt mondta: ez lesz az utolsó versenye az olimpia előtt, és szeretne 44 másodperc alatt futni.

Férfi 800-on indul a világcsúcstartó kenyai David Rudisha, 110 m gáton pedig az Eb-ezüstérmes Baji Balázs mellett az amerikai világcsúcstartó Aries Merritt és a világranglistát vezető jamaicai Omar McLeod is.

A lehető legerősebb mezőny jött össze női súlylökésben, ahol a friss Eb-második Márton Anita az olimpiai bajnok új-zélandi Valeria Adamssal, a világ- és Európa-bajnok német Christina Schwanitzcal és a fedettpályás világbajnok amerikai Michelle Carterrel találkozik.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top