Fotó: Facebook (Budapest 2024)

Budapest később is pályázni fog, a tervezett helyszíneket felépítik

Fotó: Facebook (Budapest 2024)

A tervezett sportberuházásokat megvalósítják és Budapest újra pályázni fog olimpiarendezésre – jelentette ki Fürjes Balázs az olimpiai sportágakkal, hírekkel foglalkozó insidethegames portálnak nyilatkozva.

A Budapest 2024 olimpiai projekt vezetője elmondta, hogy miután a hét év múlva esedékes játékokra vonatkozó pályázatot visszavonták, „a kormány megerősítette, hogy minden tervezett versenyhelyszín elkészül”.

„Ez azt jelenti, hogy a 2024-es pályázat érvényes lehet 2028-ra vagy 2032-re” – tette hozzá az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos megemlítve még, hogy „Budapest mindenképpen pályázni fog még”, mert „ez egy 120 éves álom”.

A tervezett beruházások között szerepel a Duna-partra megálmodott Olimpiai Stadion, amelyben a hazai atlétikai szövetség javaslatára 2023-ban világbajnokságot rendeznének. Ezzel összefüggésben Fürjes már folytatott is megbeszélést Sebastian Coe-val, a nemzetközi sportági szövetség elnökével (IAAF) az aarhusi SportAccord konferencián. AtlétikábanCoe kezdeményezésére – a közelmúltban eltörölték a hivatalos pályázati eljárást, helyette az IAAF előzetes egyeztetéseket követően bejelenti a rendezőt. Az idei atlétikai vb Londonban, a 2019-es Dohában, a 2021-es pedig az egyesült államokbeli Eugene-ben lesz.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top