Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Katinka Hosszu)

„Minden magyar olimpikon arról álmodik, hogy Magyarországon legyen az olimpia”

Fotó: Facebook (Katinka Hosszu)

A riói olimpián három aranyérmet szerző világklasszis úszó, Hosszú Katinka a minap úgy fogalmazott, hogy reméli, „életben marad” a 2024-es budapesti olimpiai pályázat.

„Biztos vagyok abban, hogy minden magyar olimpikon arról álmodik, hogy Magyarországon legyen az olimpia és a magyar szurkolók előtt versenyezhessen” – idézte a 27 éves sportolót az ötkarikás sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál.

„Egyébként a tavalyi ötkarikás játékok ideje alatt nagyon sokan érdeklődtek nálam a pályázatról, és gratuláltak hozzá” – tette hozzá.

Hosszú Katinka úgy fogalmazott: ő úgy látja, a kandidálás körül kialakult helyzet inkább politikai csatározás, de számukra, a versenyzők számára ez szomorú, mert így nem válhat valóra az álmuk.

„De szerintem van még esély. Legalábbis mi mindenképpen ezt reméljük. Szerintünk nagyszerű lenne, de meglátjuk, mi történik.” – mondta a világklasszis úszó, aki a nyári vizes világbajnokság központi helyszíne, a Duna Aréna keddi átadása keretében beszélt az ötkarikás kandidálásról.

Múlt pénteken a Momentum Mozgalom 266 151 aláírást adott le az olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazás érdekében. Az aláírásgyűjtésben az LMP, az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd aktivistái is részt vettek.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere megállapodtak abban, hogy a szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön áttekinti a helyzetet. Ezt követően – még szerda este, de legkésőbb csütörtökön – Orbán Viktor és Tarlós István újból találkozik, és megvitatják a további szükséges teendőket.

A 2024-es ötkarikás játékokért Budapest mellett Párizs és Los Angeles van versenyben, a győztest szeptember 13-án hirdetik ki Limában.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top