Keresés
Close this search box.
Fotó: Reuters

„Kicsit a lehetőségek is megváltoztak”

Fotó: Reuters

Egyértelmű célja van az Eb-n a női súlylökésben címvédő Márton Anitának: szeretné megjavítani a 19,33 méteres fedettpályás országos csúcsát. A szövetség elnöke, Gyulai Miklós úgy fogalmazott az elvárásokkal kapcsolatban, hogy legalább a két évvel ezelőtti prágai teljesítmény megismétlését várja a magyar versenyzőktől.

Gyulai Miklós az M4 Sport szerdai Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy a korábbi fedettpályás világversenyekhez képest komolyabb létszámú magyar csapat indulhat a belgrádi Eb-n, ahol 15 atléta részvétele már biztos.

„Egyrészt a versenyzőink eddig jól teljesítettek, de kicsit a lehetőségek is megváltoztak. Az európai szövetség ugyanis lehetővé tette, hogy minden nemzet versenyszámonként egy-egy atlétát elindíthasson. Mi kihasználtuk a lehetőséget, és jó néhány olyan fiatalt is kiutaztatunk, akiknek ez lesz az első világversenyük” – jelentette ki a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, aki hozzátette: tőlük elsősorban azt várják el, hogy önmagukhoz képest jól szerepeljenek.

„Mivel a csapat magja, a top atlétáink is ott lesznek Belgrádban, ezért titkon reménykedem abban, hogy minimum meg tudjuk ismételni a két évvel ezelőtti prágai teljesítményt” – fogalmazott az elvárásokkal kapcsolatban a sportvezető. Prágában Márton Anita aranyérmet szerzett, Zsivoczky-Farkas Györgyi ötpróbában a hatodik, Baji Balázs 60 m gáton a hetedik, a magasugró Szabó Barbara pedig nyolcadik lett.

Gyulai Miklós nem tart attól, hogy gond lesz Márton Anita, vagy a gátfutó Baji Balázs formaidőzítésével. Azt is kiemelte, hogy Kazi Tamás révén hosszú idő után van Európa-szinten jegyzett középtávfutója a magyar atlétikának, ő ezúttal 1500 méteren bizonyíthat.

Az idén 18,97 méteres eredményt elérő Márton Anita úgy látja, hogy a jelenlegi mezőny mellett 19 méter feletti lökéssel már lehet nyerni Belgrádban. Az olimpiai bronzérmes súlylökő a szerb fővárosban szeretné megjavítani 19,33 méteres fedettpályás országos csúcsát, amit tavaly, a portlandi fedettpályás világbajnokságon lökött.

Márton Anita úgy érzi, mivel ő versenyről versenyre tud javulni, ezért a rövid fedettpályás idényben nehezebb jó eredményt elérnie, mint szabadban. Az idei fő célja az, hogy a londoni szabadtéri világbajnokságon végre 20 méter fölé jusson, illetve hogy érmet tudjon hozni onnan, mert már csak ez az egy hiányzik a éremkollekciójából.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top