Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook

Világbajnoki bronzérmes kapus igazolt a Szegedhez

Fotó: Facebook

A szezon végéig kölcsönben a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához igazolt a világbajnoki bronzérmes szlovén kapus, Urh Kastelic.

A Bajnokok Ligájában szereplő klub honlapjának szerdai beszámolója emlékeztet rá, hogy a horvát Marin Sego súlyos lábszársérülést szenvedett a Vardar Szkopje elleni szombati csoportmérkőzésen, ezért volt szükség a 20 éves szlovén kapus szerződtetésére.

„Mindenképpen megoldást kerestünk arra, hogy Marin Segót pótolni tudjuk, amíg felépül, így találtuk meg a Mariborban szereplő Urh Kastelicet. Kölcsönbe érkezik hozzánk, csak az NB I-ben védhet, a BL-ben nem, mert a európai szövetség (EHF) szabálya ezt kizárja” – nyilatkozott Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója.

A szabály kimondja, hogy aki bármilyen bajnokságban pályára lépett 2017. január 31-ig, az nem nevezhető idény közben a BL-re, a szegediek éppen ezért nem tudták visszarendelni Pásztor Imrét, akit Balmazújvárosba adtak kölcsön. A Bajnokok Ligájában a spanyol José Manuel Sierra és Nagy Martin védheti a szegedi csapat kapuját.

Urh Kastelic – aki hazája válogatottjával bronzérmes volt a januári, franciaországi világbajnokságon – jövő kedden, a Vác elleni hazai mérkőzésen mutatkozhat be.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top