Keresés
Close this search box.

Testvérpár a dobogó tetején

A női síakrobaták mogul versenyszámával zárult a téli olimpia első versenynapja.

 A női síakrobaták mogul versenyszámával zárult a téli olimpia első versenynapja.

A győzelmet a kanadai Justine Dufour-Lapointe szerezte meg tavaly világbajnok nővére, Chloe és a címvédő amerikai Hannah Kearney előtt.

A döntő második fordulójának tizenkét fős mezőnyébe bejutott címvédő amerikai Hannah Kearney és a tavalyi világbajnok kanadai Chloe Dufour-Lapointe, akinek nővére, Maxime és húga Justine is ott volt a legjobbak között.
A verseny ezen szakaszában ők uralták a mezőnyt is, leszámítva Maxime-t, aki ezúttal az utolsó helyen zárt, így nem jutott a hat fős végső fázisba, Kearney viszont az első helyen, a testvérek közül Chloe a második, Justine pedig harmadikként lett a finálé tagja. Mellettük még egy amerikai, egy ausztrál és egy japán résztvevője volt a hatos döntőnek.
Ott először a japán versenyző ment végig a pályán, s az élen maradt azt követően is, hogy az ausztrál és a gyengébbik amerikai célba ért. Justine Dufour-Lapointe viszont a nap addigi legjobb pontszámával átvette a vezetést.
Még világbajnok nővére is alulmaradt vele szemben, de a második helyre azért így is jó volt, amikor már csak Kearney volt hátra. Ő is remek időt repesztett, ám kétszer is szétcsúsztak a lécei, és ezt a pontozók nem tolerálták, így végül címvédés helyett kénytelen volt megelégedni a harmadik hellyel, míg az arany- és az ezüstérem a Dufour-Lapointe családban maradt.

Szocsi 2014

SÍAKROBATIKA, NŐI MOGUL
Olimpiai-bajnok: Justine Dufour-Lapointe (Kanada) 22.44, 2. Chloe Dufour-Lapointe (Kanada) 21.66, 3. Hannah Kearney (Egyesült Államok) 21.49, 4. Uemura Aiko (Japán) 20.66, 5. Britteny Cox (Ausztrália) 19.43, 6. Eliza Outtrim (Egyesült Államok) 19.37

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top