Keresés
Close this search box.

A Forma-1 miatt eshetnek el a legjobb szállásoktól a vizes-vb résztvevői

blank

Bajban van a jövő évi budapesti vizes világbajnokság rendezésére hivatott BP2017 Nkft., hiszen hiába folytattak az utóbbi egy évben a budapesti szállodákkal tárgyalásokat, sajtóhírek szerint amint véglegessé vált a jövő évi Forma-1-es versenynaptár, a csapatok azonnal lefoglalták a luxusszállodákat.

Pénteken a Blikk számolt be arról, hogy a száguldó cirkusz érdekeltjei rögtön azt követően lefoglalták a legmagasabb kategóriájú szállásokat, hogy szerdán bejelentették, július 23-án rendezik meg a Hungaroringen a Magyar Nagydíjat, azon a napon, amikor a Dagály Úszóarénában megkezdődnek az úszóversenyek, Győrben pedig elindul az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

A BP2017 Nkft. pénteki közleménye szerint azért nem volt lehetőség korábban a foglalásra, mert az előzetes egyeztetéseket követően csak az ilyenkor kötelező közbeszerzési eljárások lefolytatása után lehet szerződni a tendereken győztes hotelekkel.

„A vizes világbajnokság időpontjának kijelölése a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetséggel, a FINA-val összhangban, széles körű nemzetközi egyeztetés alapján történt 2015 tavaszán. A döntéskor figyelembe kellett venni, hogy 2017. júliusának elején zajlik a wimbledoni teniszbajnokság és a Tour de France kerékpáros körverseny, augusztus 4. és 13. között pedig Londonban kerül sor az atlétikai világbajnokságra. Miután az úszó vb rendezői kézhez kapták Bernie Ecclestone-nak, a Forma-1 vezetőjének arra vonatkozó levelezését is, hogy kész a Magyar Nagydíj időpontját megcserélni, hogy ez által is biztosítsa a FINA-vb optimális megrendezésének körülményeit, a szervezők véglegesítették az időpontot a FINA-val, illetve televíziós partnereivel.” – áll a közleményben, amelyben a BP2017 jelzi: mind a Hungaroring Zrt., mind pedig a világbajnokság szervezőbizottsága arra törekszik, hogy a nehézségeket közösen leküzdjék, és – amennyiben marad a jelenlegi helyzet – „más megoldás híján kiaknázzák a két esemény párhuzamos megrendezésében rejlő lehetőséget, legyen szó jegyértékesítésről, országmarketingről, Budapest promóciójáról”.

A 2017. július 14. és 30. közötti FINAvilágbajnokság megrendezésére az erre a célra létrejött BP2017 Nkft. a hivatott, nem a Magyar Úszó Szövetség, sem a Magyar Vízilabda Szövetség, vagy bármely más vizes szakszövetség.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top