Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Amerikai Futball Szövetség - MAFSZ)

Első győzelmére készül a magyar amerikaifutball-válogatott

Fotó: Facebook (Magyar Amerikai Futball Szövetség - MAFSZ)

Szombaton a székesfehérvári First Fielden a lengyel nemzeti csapat ellen lép pályára a magyar amerikaifutball-válogatott, amely ezúttal fennállása első győzelmét ünnepelné.

Grátz Vilmos szövetségi kapitány a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hosszú és nehéz felkészülésen vannak túl, de a legfontosabb, hogy a sérülések elkerülték a csapatot. A szakember hozzátette, győzelmet vár.

Czirók Márton, a nemzeti csapat egyik legjobb támadója elsősorban a magyar védelmet dicsérte:

„Azt gondolom, a védelem egy remek új rendszert épített fel, amely rendkívül kellemetlen a támadóknak, folyamatosan nyomás alatt tartják az irányítót.” – fogalmazott a Budapest Cowbells játékosa, aki irányítóként és elkapóként is bevethető, s mint elmondta, a szombati összecsapáson várhatóan utóbbi szerepben láthatják majd.

A védelem részéről Papp Péter kiemelte, a lengyel csapatot rendkívül jó fizikumú játékosok alkotják, de bízik a sikerben. „Ismerjük a kulcsjátékaikat, és mindent megkaptunk az edzői stábtól, ami ahhoz szükséges, hogy elfojtsuk a próbálkozásaikat. A felkészülés utolsó hétvégjén nagyon jól összeállt a védelmünk, az elvégzett munka pedig kamatozni fog.” – mondta.

Bachrathy Kornél, a szövetség főtitkára elárulta, a lengyelek elleni felkészülési mérkőzést idén még egy, a belgák elleni összecsapás követi, ezt október 29-én ugyancsak Székesfehérváron – az egyetlen hivatalos magyarországi 120 yardos amerikaifutball-pályán – rendezik. Egyúttal bejelentette, hogy a szervezet megállapodást kötött a Digisport televízióval, amely azon kívül, hogy a szombati válogatott mérkőzést élőben közvetíti, a hazai kiemelt bajnokság, azaz a HFL következő szezonbeli legérdekesebb találkozóit is a műsorára tűzi.

A magyar válogatott története során eddig két mérkőzést játszott, tavaly szeptemberben a csehektől, majd októberben a szerbektől kapott ki.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top