Keresés
Close this search box.

Egy válogatott jégkorongozó is doppingolhatott

blank

A Magyar Jégkorong Szövetséget (MJSZ) hivatalos úton értesítette a Magyar Antidopping Csoport (MACS) arról, hogy az egyik válogatott játékos szervezetében tiltott szert találtak. A héten nem ez az első ilyen botrány, hiszen a tiltott teljesítményfokozót használó kajakost, Dombvári Bencét két évre eltiltották.

Az MJSZ honlapján olvasható szerdai közlemény kiemeli, hogy a szervezet szabályzata – összhangban a nemzetközi szövetségével – pontosan meghatározza az ilyenkor szokásos eljárás menetét.

„Az MJSZ értesítette a játékos egyesületét és a megfelelő szervezeteket arról, hogy a vizsgálat ideje alatt mostantól felfüggeszti a játékos versenyjogát. A Magyar Antidopping Csoport rendelkezett a doppingbizottság összehívásáról és a doppingfegyelmi eljárás megindításáról. A MACS tájékoztatása szerint ez önmagában még nem jelenti a doppingvétség megállapítását” – áll a közleményben.

Az MJSZ hozzáteszi: ha az eljárás olyan szakaszába ér, amikor részletekkel is szolgálhatnak, azonnal tájékoztatni fogják a közvéleményt.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top