Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Debreceni Hoki Klub / Mudra László)

Új edzővel küzdenek a régi célokért

Fotó: Facebook (Debreceni Hoki Klub / Mudra László)

Az orosz Jevgenyij Muhint a kanadai Jason Morgan váltotta a jégkorong MOL Ligában szereplő Debreceni Hoki Klub (DHK) vezetőedzői posztján – a szakember váltással azonban a kitűzött célok nem változtak.

Mocsári Attila elnök a klub keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a váltásra részben a felnőtt csapat vártnál gyengébb szereplése, részben az utánpótlás együtteseknél tapasztalt problémák miatt került sor. A DHK vezetése rendkívüli elnökségi ülést követően nemcsak Jevgenyij Muhinnal, hanem az utánpótlást is érintően a teljes orosz szakvezetéssel szerződést bontott közös megegyezéssel.

Hozzátette, a jelenlegi légiós keretben nem terveznek változásokat, és a szezon előtt kitűzött céljukról sem mondtak le, vagyis szeretnének dobogós helyen végezni, sőt szerencsés esetben akár még a döntőt is elérhetőnek tartja az elnök. A kanadai Jason Morgan egyelőre a szezon végéig szóló szerződést kötött a debreceniekkel. Mint mondta, még csak ismerkedik a csapattal, de biztos benne, hogy jó közösség alakul ki, és sikeres együttes lesz a DHK.

A 40 esztendős Morgan játékosként többek között megfordult az NHL-es Los Angeles Kings, a Calgary Flames, a Nashville Predators és a Chicago Blackhawks csapatában, később pedig az osztrák és a norvég ligában szerepelt. Vezetőedzői pályafutását a 2015/16-os idényben kezdte, mégpedig a közös Miskolc-Debrecen U18-as együttesnél, majd szezon közben kinevezték a MOL Ligás DVTK Jegesmedvék trénerének, és a csapattal bajnok lett. Nyáron a lengyel Opolénél vállalt munkát, ám onnan most visszatért Magyarországra, a Debrecenhez.

„Akárcsak a Miskolc gárdáját, a Debrecent is bajnoki címre akarom vezetni” – jelentett ki a tréner. Artyom Vaszjunyin csapatkapitány szerint jót tett a váltás az együttesnek, amelynek tagjai ismét felszabadultan, nagy kedvvel edzenek. Mint mondta, reméli, hogy ez a mutatott teljesítményben is „visszaköszön” majd. Csapattársa, Németh Attila hangsúlyozta: az orosz szakvezetővel sokaknak volt kommunikációs problémájuk, ami hátráltatta a sikeres szereplést. Ez a gond a kanadai tréner érkezésével jelentősen mérséklődött – fűzte hozzá.

A DHK jelenleg a hetedik helyen áll a MOL Ligában.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top