Keresés
Close this search box.

Világelitben a hokisok

Feljutott a világ 16 legjobbja közé a magyar jégkorong-válogatott, miután 2-1-re legyőzte a házigazda lengyel csapatot a krakkói divízió I/A világbajnokság szombati zárómérkőzésén.

 

Feljutott a világ 16 legjobbja közé a magyar jégkorong-válogatott, miután 2-1-re legyőzte a házigazda lengyel csapatot a krakkói divízió I/A világbajnokság szombati zárómérkőzésén.

A magyarok 2008 után ismét, történelmük során másodszor kerültek fel az elitbe, amelynek vb-jét jövő májusban rendezik Szentpéterváron és Moszkvában.
A lengyeleknek alapjátékidőben kellett győzniük a feljutáshoz, de sokáig nem tudtak betalálni, Rajna Miklós bravúrjai miatt. A 42. percben Hári János egy kipattanót értékesített. A végén lehozott kapus mellett egyenlítettek a hazaiak, de ez nekik kevés volt. Az utolsó pillanatokban Szirányi Bence üreskapus góllal „lőtte fel” a csapatot az élvonalba.

Eredmény, 5. forduló:
Magyarország-Lengyelország 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Több száz szurkoló köszöntötte vasárnap a Városligetben a magyar jégkorong-válogatott tagjait
Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, 6-700 drukker várta a nemzeti együttest a Városligeti Műjégpályán, ahol a 2008-as feljutást kiharcoló gárda három tagja, Horváth András, Szuper Levente és Szélig Viktor köszöntötte a megjelenteket.
A játékosokat egyenként szólították színpadra, miután befutott a csapatot szállító busz. Amikor már minden hazaérkező a pódiumon állt – három hokis és a szakmai stáb Krakkóban maradt -, bejátszották a lengyelek ellen 2-1-re megnyert szombati mérkőzés utolsó pillanatait, melyeket nagy üdvrivalgással fogadott a közönség. A magyarok a kazahok mögött másodikként végezve harcolták ki feljutást a világelitbe.

(MTI)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top