Keresés
Close this search box.

Wehrs Kevin Daniel mától magyar állampolgár

blank

A Fehérvár AV19 jéghokisa, Wehrs Kevin Daniel mától magyar állampolgár, ebből adódóan már semmi sem akadályozza abban, hogy a májusi, szentpétervári világbajnokságon is ott legyen.

Az egyesült államokbeli Plymouth-ban született 28 éves jégkorongozó – aki két éve igazolt Magyarországra – ünnepélyes keretek között tette le az állampolgársági esküt csütörtökön, Székesfehérváron.

„Reményünk szerint az elkövetkezendő hetekben és években számtalanszor veszi fel a magyar válogatott mezét egy számunkra oly kedves sportágban, a jégkorongban! Kívánom neki, hogy nemzetünk szolgálatában nagyon sok örömet szerezzen azoknak a szurkolóknak, akik már szintén régóta várták ezt a napot” – mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Wehrs a minnesotai egyetem elvégzése után igazolt Európába, ahol először a norvég Lillehammer, majd a MOL Ligában szereplő Corona Brasov együttesét erősítette, a Fehérvár AV19 csapatához pedig 2014 őszén szerződött. A hátvéd az osztrák liga (EBEL) 2015/16-os idénye során 54 meccsen lépett jégre, hat gólt szerzett és 15 gólpasszt adott.

„Tavaly nyáron vetődött fel először annak a lehetősége, hogy magyar állampolgár legyek. Ez természetesen hatalmas boldogságot és óriási megtiszteltetést jelent számomra. Két éve élünk Magyarországon, nagyon megszerettem az országot. Különleges élmény lesz a májusi világbajnokságon éppen az Egyesült Államok ellen jégre lépnem. A magyar hoki folyamatosan fejlődik, így nagyon örülök annak, hogy a válogatott tagjaként bizonyíthatok” – nyilatkozta Wehrs Kevin Daniel.

A hátvéd szerepel Rich Chernomaz szövetségi kapitány március 21-én kihirdetett 78 tagú bő keretében.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top