Keresés
Close this search box.

Lemondott a brazil sportminiszter, de ez nincs hatással a riói olimpiára

blank

Sem a brazil belpolitikai helyzet, sem pedig a brazil sportminiszter lemondása nem befolyásolja a riói olimpia szervezését.

Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára a brazil belpolitikai válság mértékét érzékeltetve elmondta: az 513 parlamenti képviselőből több mint 150 ellen folyik valamilyen eljárás, ami ugyanakkor az igazságszolgáltatás függetlenségét bizonyítja. George Hilton sportminiszter szerdai lemondása azért nem befolyásolja az olimpiát, mert azt egy független, saját költségvetéssel, saját emberekkel dolgozó bizottság szervezi.

Annak persze rossz üzenete lehet, ha néhány hónappal az olimpia előtt megbukik a brazil elnök – jegyezte meg.

A brazil rendvédelmi szervek miatt sem kell aggódni, hiszen 2014-ben úgy vittek végig egy labdarúgó-világbajnokságot, hogy utcai verekedésen kívül komolyabb atrocitás nem történt – folytatta a Latin-Amerika-szakértő. A terrorveszélyt illetően előny, hogy Brazília nagyon messze van Európától, hátrány viszont, hogy nagyon hosszú, ellenőrizhetetlen határvonala van – tette hozzá.

A több mint 200 millió lakosú dél-amerikai ország a Petrobras állami olajipari óriáscég körül kirobbant korrupciós botrány miatt hónapok óta súlyos belpolitikai válsággal küzd, és szakértők egyre inkább Dilma Rousseff elnök bukását valószínűsítik. A kormánykoalíció a szétesés szélén áll, miután az utóbbi hetekben abból több párt kilépett, több pedig a közeljövőben tervezi a kilépését.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top