MTI Fotó: Kovács Anikó

Döntetlent játszott az FTC a Rosztovval

MTI Fotó: Kovács Anikó

Döntetlenre végződött a Ferencváros és az orosz Rosztov Don mérkőzése a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati játéknapján a budapesti Syma Csarnokban.

A szombati fellépése előtt valamennyi szezonbéli BL-meccsén győztes rosztovi csapat és a magyar bajnok találkozója – a Fradi-tábor végig kitartó buzdítása mellett – két hazai találattal indult, a vendégek az ötödik percben voltak először eredményesek (2-1). A folytatásban is rendre szoros maradt az állás, az oroszok a 18. percben vezettek először (7-8), majd 10-8 volt „oda”, amikor hazai „részhajrá” nyomán ismét az FTC-nél volt az előny (11-10), s a különbséget a szünetre kétgólosra sikerült feltornászni (15-13).

A második félidőt keményebb védekezéssel kezdte a zöld-fehér csapat, amely jó tíz percen át hol egy, hol két találattal vezetett, mígnem a 41. percben – a mérkőzés folyamán először – háromgólosra hízott a különbség (22-19). A szívós oroszok azonban hamar visszakapaszkodtak (22-21), a 48. percben pedig be is érték a házigazdákat (25-25). Az utolsó erőtartalékaikat mozgósító ferencvárosiak 27-25-re, 28-26-ra, majd – többek között a mind a hat büntetőt értékesítő Szekerczésnek köszönhetően – 29-27-re is vezettek, a győzelmet mégsem sikerült kicsikarniuk. A véghajrában ugyanis a játékvezetők kiállították az FTC spanyol légiósát, Penát, az emberhátránnyal pedig éltek a rosztoviak és döntetlenre mentették a meccset (29-29).

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top