Fotó: Facebook (Veszprém Handball Team)

Döntős a Veszprém

Fotó: Facebook (Veszprém Handball Team)

Címvédésre készülhet az MVM Veszprém kézilabdacsapata a SEHA Ligában, miután az elődöntőben hétméteresekkel diadalmaskodott a fehérorosz Meskov Breszt felett.

Nehezen indult a találkozó a címvédőnek, a magyar bajnoknak közel nyolc percre volt szüksége az első gól megszerzéséhez (1-2). A folytatásban sem javult teljesítménye: a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntőig jutó ellenfél 16 perc után öt góllal vezetett (2-7), és ezt az előnyét a szünetig tartani tudta (6-11).

A második játékrészben feljebb zárkózott a Veszprém, hét perccel a végső dudaszó előtt egy kettős emberelőnyt követően egy gól lett a különbség, és végül kevesebb mint egy perccel a rendes játékidő letelte előtt sikerült egyenlítenie (20-20).

Az idegek harcát a Veszprém bírta jobban: Momir Ilic, Gasper Marguc, Iváncsik Gergő és Mirsad Terzic nem hibázott, míg az ellenféltől ketten is a kapufát találták el, így 4-1-re a magyar együttes nyerte a büntetőket. Ezzel úgy jutott a fináléba, hogy az elődöntőben egyszer sem vezetett.

A Veszprém az előző idényben először indult a SEHA Ligában, és meg is nyerte a sorozatot. A másik ágon két, a Veszprémhez hasonlóan BLnegyeddöntős ütközik meg: a horvát PPD Zagreb és a macedón Vardar Szkopje. A BL Final Fourért a Veszprém a Szkopjéval csap majd össze a hó végén.

Eredmény, SEHA Liga, négyes döntő (Varasd), elődöntő:
MVM VeszprémMeskov Breszt (fehérorosz) 20-20 (6-11) 4-1 – hétméteresekkel

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top