Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Sergio Perez)

Pérez szerint nem a gyorsaság számít

Fotó: Facebook (Sergio Perez)

A Force India mexikói versenyzője szerint nem az autók gyorsasága számít – Pérez úgy gondolja, sokkal fontosabb az, hogy a versenyzők szoros csatákat vívhassanak egymással.

2017-re komoly technikai változásokat terveznek a Forma-1-ben, aminek köszönhetően nagyobb sebességre és rövidebb köridőkre lehet majd számítani. Azonban Sergio Pérez szerint ez a lépés nem fogja a várt izgalmakat biztosítani.

„Ha belegondolunk, ezekkel a változásokkal a versenyeket még kiszámíthatatlanabbá szeretnék tenni, több előzéssel megspékelve, de úgy gondolom, hogy rossz irányba haladunk.

Gyorsabb autókat akarunk nagyobb leszorítóerővel, azonban ha mostanában követsz egy autót, tulajdonképpen nem is tudod igazán követni. Ha gyorsabb vagy és az aerodinamikára támaszkodsz, akkor nehezebben tudsz az előtted lévőhöz közel maradni.

Nem csak az autókat kell gyorsabbá tenni. Ha ugyanis az aerodinamika segítségével éred el, hogy gyorsabb legyél, akkor igazából még több hátrányt halmozol fel. Ha most verseny alatt felzárkózol valaki mögé, akkor számolnod kell a gumijaid gyorsabb kopásával is.

Számomra fontosabb az, hogy a többi pilótával csatázhassak, mint az, hogy gyorsabb legyen az autóm. Jobban szeretem azokat a versenyeket, amikor harc van – számomra nem elég az, hogy minél gyorsabban menjek körbe-körbe.

Szóval nem vagyok abban biztos, hogy abba az irányba megyünk, ahova mi, a szurkolók vagy a média szeretné, hogy tartsunk.”

Pérez nincs egyedül negatív véleményével – a héten a Mercedes háromszoros világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton is elmondta, hogy szerinte az aerodinamikai változtatások nem fognak izgalmasabb versenyeket biztosítani.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top