Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

Győri diadal

Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

Bukarestben győzött a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában.

A magyar csapat nagyszerűen kezdett, percek alatt elhúzott 4-1-re. Az első félidő derekán öttalálatnyi volt a különbség (3-8), s bár a románok 9-6-ra felzárkóztak, a 25. percben a nagyszerűen irányító és szemfüles gólokat is szerző Kovacsics révén már öt gól volt a különbség (6-11). Mi több: a győriek világbajnok norvég kapusa, Grimsbö is bevette a hazaiak őrizetlenül hagyott hálóját (6-12). A pihenőre hatgólos győri vezetésnél vonultak a csapatok (8-14).

A második harminc perc nem jól indult vendégszempontból: a harcos hazaiak 15-12-re, majd 17-15-re javították az állást, sőt a 48. percben már csak minimális volt a magyar csapat előnye (18-19). A négyszer egymás után eredményes, összesen három büntetőt is biztos kézzel érvényesítő Alstad jóvoltából megint nőtt a gólkülönbség (18-21, 19-22), az 57. percre csaknem teljesen elfogyott a győriek előnye (21-22). A végét azonban jobban bírta mind testi, mind lelki erővel a magyar együttes, amely végül 24-22-re győzött.

Sikerével az élre ugrott a Győr, amelynek végső helyezése a Buducnost Podgorica (montenegrói)-Midtjylland (dán) meccs kimenetelétől függ.

Eredmény, középdöntő, 10. (utolsó) forduló, 2. csoport:
CSM Bucuresti (román) – Győri Audi ETO KC 22-24 (8-14)

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top