Keresés
Close this search box.
kezilabda sajttaj

Női válogatott: A negyeddöntő a cél

Az olimpiai selejtezős helyek egyikének megszerzése a válogatott hivatalos célja – hangzott el a Magyar Kézilabda Szövetség keddi, a dán-norvég-svéd közös rendezésű vb-t megelőző sajtótájékoztatóján.

A beiktatásom után ez az első világverseny, ennek megfelelően legalább annyira izgulok és annyira várom ezt a világbajnokságot, mint a válogatott játékosai, a stáb, valamint a szurkolók – nyitotta meg Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a világbajnokságot megelőző sajtótájékoztatót Telkiben. – Bízom benne, hogy a kulcsfontosságú mérkőzéseinket tudjuk hozni, a feltételek adottak a jó felkészülésre. Még két felkészülési mérkőzés hátravan, az eredményességen túl remélem, hogy sérülés, betegség nélkül tudjuk majd ezeket követően megkezdeni a vb-t Svédországban.”

Ezt követően Ilyés Ferenc rátért a tornára vonatkozó célkitűzésre: „Az elnökség döntése alapján a célkitűzés erre a világversenyre valamely olimpiai kvalifikációs hely megszerzése.” A szövetségi vezető továbbá kiemelte, bízik a lányokban, akik tudják, mit vár tőlük a szövetség, külön hangsúlyozva, hogy tudja, mennyire fontos ennek a célkitűzésnek az elérése a játékosok és a stáb számára is.

„Az biztos, hogy a helyzetünk nem reménytelen
” – folytatta Golovin Vlagyimir, a női válogatott szövetségi kapitánya. – „A sorsolás után tulajdonképpen meg is kezdtük a felkészülést a ránk váró ellenfelekből. Olyan csoportba és ágra kerültünk, ami arra ad reményt, hogy teljesíteni tudjuk az elnökség által kitűzött célt. Köszönöm a bizalmat és a támogatást, amit a szövetségtől kapunk. A szakmai stáb és a lányok is tudják, hogy mi a célunk, közösen, csapatként meg szeretnénk oldani minden előttünk álló feladatot” – hangsúlyozta a szakvezető. Továbbá a csoportmérkőzésekkel kapcsolatban hozzátette, hogy az első két könnyebbnek ígérkező, önbizalom-növelést is szolgáló mérkőzés után különösen fontos lenne a torna további hangulata szempontjából is a Montenegró elleni győzelem. A szövetségi kapitány előre is tekintett: „Ahhoz, hogy a legjobb nyolcba kerüljünk a montenegróiak, majd várhatóan a középdöntőben a horvátok elleni két mérkőzést kell mindenképp megnyernünk.

Böde Bíró Blanka, a női válogatott csapatkapitánya így fogalmazott: „Az elmúlt két évben rengeteg szó esett erről a kvalifikációs világbajnokságról, valamint a jövő évi olimpiáról is. Sok szempontból erre a világversenyre készülünk már jó ideje. Remélem, hogy ez a sok beszéd a pályán tettekben is mérhető lesz a torna során, valamint azt is, hogy magabiztosan és egységes csapatként tudunk kiutazni a vb-re. Ugyanúgy készülünk, mint bármikor máskor. Látjuk a híreket mi is a montenegrói válogatottal kapcsolatban, de addig a fontos csoportmérkőzésig csakis magunkkal foglalkozunk, ahogy eddig is tettük.

„Két hónap után érezzük a BL-szereplés pozitív hatásait, az elmúlt világversenyek előtt kellett 2-3 mérkőzés, mire felvettem azt a tempót, és azon a szinten tudtam játszani, ami itt szükséges a válogatottban” – mondta Vámos Petra, a csapat irányítója.” Azt gondolom, hogy az őszi BL-sikereinkből, ebből a számunkra új terhelésből és élességből a válogatott is tud profitálni.

„A válogatottban kiemelten fontos a jó szereplés, az, hogy fejben és testben is jó állapotban legyünk. Így fontos volt számunkra, hogy a nehéz kezdet után a klubunkban is olyan mérkőzéseket tudjunk játszani, ami ahhoz segít hozzá minket, hogy kifelé jöjjünk a gödörből, hogy ide ne hozzuk magunkkal a csüggedtséget és magabiztosan kezdjük meg itt a vb-felkészülést, majd felfelé íveljen a teljesítményünk magán a tornán is” – zárta gondolatait Klujber Katrin, a válogatott jobbátlövője.

(Forrás és nyitókép: MKSZ.hu)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top