Keresés
Close this search box.

Újabb iskola kapta meg a sporteszközcsomagot

blank

A „Sport Legyen a Tiéd!” programsorozat keretében egy újabb tanintézmény, a székesfehérvári Németh László Általános Iskola diákjai vehették át és próbálhatták ki új sporteszközeiket.

A programnak köszönhetően 2016-ban országszerte több mint 1000 intézmény kap sporteszközcsomagokat és közel 17 ezer gyermek ismerkedhet meg népszerű, lakóhelyén is űzhető sportokkal.

A csütörtöki, fehérvári állomáson Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a diákokhoz szólva annak lehetőségét emelte ki, hogy a sport és különösen a kézilabda vagy az atlétika akár egy életre a helyi iskolások mindennapjainak részévé válhat.

„Sportolóként pedig nemcsak a városotok büszkeségeivé válhattok, hanem az ország tehetséges és sikeres sportjövő előtt álló fiataljainak táborát is gyarapíthatjátok” – jelentette ki az olimpiai, vb- és Eb-ezüstérmes úszóból lett sportvezető.

Az ünnepélyes átadón Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere arról beszélt, hogy a sport tökéletesen alkalmas egy egész nemzet összekovácsolására, mint ahogy az a riói olimpia vagy a franciaországi futball Európa-bajnokság alatt megvalósult. Örömének adott hangot, hogy Székesfehérváron 400, sporttal foglalkozó civil szervezet van, emellett nyitott tornaterem akciókat, május elsején pedig sportmajálist rendeznek.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke, világbajnok, olimpiai ezüstérmes korábbi öttusázó közölte, hogy a programban két sportág mutatkozik be: az atlétika és a kézilabda. Megjegyezte: az atlétika a mindennapos testnevelésórák része, míg a kézilabda az alternatív kerettanterv része lett, miután a szövetség kidolgozta a megfelelő stratégiát szivacs kézilabdák használatára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága 2015 januárjában, az MDSZ koordinálásával indította útjára „A Sport Legyen a Tiéd!” programot, tíz sportági szövetség bevonásával. A 2016-os évben további három szövetség – az úszóké, a kajak-kenusoké és a karatésoké – csatlakozott a programhoz, amelynek révén azt szeretnék elérni, hogy a gyermekek minél több sportágat ismerjenek meg és próbáljanak ki, valamint hogy kapcsolatba kerüljenek a lakóhelyük közelében működő egyesületekkel.

A „Sport Legyen a Tiéd!” fő célkitűzése – emlékeztetett rá Szabó Tünde -, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, hozzájárulva ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedéséhez. A program célul tűzte ki a köznevelési intézmények sporteszközállományának fejlesztését is, ezáltal támogatva az iskolai testmozgást. Az eszközök átadása nem pusztán hivatalos formalitás, a gyerekek azonnal birtokba vehetik és kipróbálhatják a megkapott sportszereket.

Ez történt most Székesfehérváron is, amikor az iskola diákjai az atlétikai és kézilabdás sportági bemutatók után kapuradobó versenyen vehettek részt a szivacs kézilabdákkal, vagy éppen a koordinációs létrán próbálgathatták a feladatokat.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top