Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar kézilabda-válogatott / MKSZ/Kovács Anikó)

Vereség az olimpiai bajnoktól

Fotó: Facebook (Magyar kézilabda-válogatott / MKSZ/Kovács Anikó)

Az olimpiai bajnok Dánia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik, vasárnapi fordulójában a magyar férfi kézilabda-válogatott 35-27-re kikapott.

A két csapat csütörtökön 25-25-ös döntetlent játszott a Papp László Budapest Sportarénában, de az Aarhusban rendezett visszavágóra négy kulcsember, Nagy László, Mikler Roland, Császár Gábor és Jamali Iman sem tarthatott a magyar együttessel.

Éppen ezért volt némileg meglepő, hogy a vendégek az első félidőben remekül kézilabdáztak, Balogh Zsolt és Bodó Richárd góljaival sokáig magabiztosan vezettek, egy alkalommal négy góllal is (6-10). Nagy László távollétében Lékai Máté volt a csapat vezéregyénisége, de a hazaiak a szünet előtt már egyre többször kiismerték a magyarok szándékait, így fordítani tudtak (18-17).

A második félidőt nagy lendülettel kezdték a dánok, többször is gyors, könnyű gólokat szereztek és folyamatosan növelték előnyüket (23-18). A magyarok védekezésben már nem tudtak olyan hatékonyak lenni, mint az első felvonásban, támadásban pedig több lövést is elrontottak.

A dán csapat – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 14 kísérletéből nyolcat gólra váltott.

A magyar válogatott legközelebb, június 15-én Lettország vendégeként lép pályára Valmierában.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top