Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

„Karrierem rendkívül fontos állomása az Eb-kijutás”

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Szerda este vált biztossá, hogy a magyar kosárlabda-válogatott kijutott a jövő évi kontinenstornára. Ez az eredmény nagyban köszönhető Hanga Ádámnak, aki bízik abban, hogy a négy rendező város közül Kolozsvárra kerül majd a nemzeti csapat.

A selejtezőcsoportban öt forduló után százszázalékos mérleggel éllovas nemzeti csapat vezére hangsúlyozta, már most nagyon várja a 2017 őszén sorra kerülő kontinenstornát.

„Karrierem rendkívül fontos állomása az Eb-kijutás, sokat dolgoztunk a fiúkkal ezen, és nagyon boldog vagyok – nyilatkozta csütörtökön a 27 éves kosaras. – Remélem, Kolozsvárra osztják be a csapatot, és sok szurkoló tud majd a helyszínen biztatni bennünket” – tette hozzá.

A spanyol Vitoria légiósa oroszlánrészt vállalt abban, hogy a válogatott 1999 után ismét Eb-re készülhet. Az eddigi öt selejtezőmeccsen sorrendben 32, 14, 15, 18 és 18 pontot szerzett, és négy forduló után a teljes mezőny legjobbja volt a meccsenkénti hatékonyságot összegző mutató (VAL) alapján. Itt jelenleg a hatodik, míg a legjobb dobók rangsorában a negyedik helyen áll 19,4-es pontátlaggal, és ő dobta a harmadik legtöbb pontot (97). A nemzetközi szövetség (FIBA) kétszer is beválasztotta a forduló álomcsapatába.

A szerdán Luxemburgban 68-65-re nyertes magyarok a szombati – immár tét nélküli – zárókörben Macedónia válogatottját fogadják Szolnokon.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top