Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Hanga Ádám)

Nincs megállás: Hanga Ádám tovább remekel

Fotó: Facebook (Hanga Ádám)

A spanyol kosárlabda-bajnokság 21. fordulójában a Baskonia Vitoria Gasteiz csapatát erősítő Hanga Ádám lett a legjobb játékos.

A baszk gárda vasárnap 8145 néző előtt 87-86-ra legyőzte az utolsó előtti Obradoriót, a magyar csapatkapitány a kezdőötös tagjaként 34 perc alatt 22 pontot, 7 lepattanót és 4 gólpasszt gyűjtött, ezzel együttese legjobbjának bizonyult. Az egyéni statisztikákat összesítő VAL-értéke 34 lett, amely a legtöbb az egész fordulóban, s a liga Twitter-oldala őt hirdette ki a 21. játéknap legjobbjának.

Az Obradorióban a magyar Rosco Allen 22 perc alatt 7 pontig és 4 lepattanóig jutott.

Csütörtökön az Euroliga 22. fordulójában a Vitoria 85-84-re kikapott az izraeli Makkabi Tel Aviv vendégeként, akkor Hanga 32 perc alatt 11 pontot és 7 lepattanót ért el.

„A Király Kupa előtt játszottunk egy kiélezett meccset az Obradorióval, ahol támadásban ezúttal nekem jött össze a legjobban. Az Euroligában viszont a végjátékban elment a mérkőzés” – értékelt a 27 éves légiós. „Visszatérve a kupára, nagyon várja az egész csapat, mivel 2013 után újra mi adunk otthont Európa legrangosabb kupahétvégéjének. Nem lesznek esélyesek, a legjobb nyolc csapat jön a bajnokságból, és több gárda is remek formában van, mint például a Malaga. A Tenerifével kezdünk, amely a tabella második helyén áll a Real Madrid mögött. Telt ház előtt lépünk majd pályára, ami több mint 16 ezer szurkolót jelent” – tette hozzá.

A baszk csapat 14 győzelemmel és hat vereséggel a bajnoki tabella ötödik helyén áll.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top