Fotó: Facebook (Kobe Bryant)

Ötvenmillió egy parkettadarabért

Fotó: Facebook (Kobe Bryant)

Több mint 50 millió forintnak megfelelő amerikai dollárt fizettek az egyik aukciós oldalon azért a parkettadarabért, amelyet Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosárlabdázója dedikált pályafutása utolsó mérkőzését követően.

A 37 éves szupersztár április 14-én a Utah Jazz elleni összecsapáson a Staples Centerben fejezte be karrierjét, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen 60 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez.

Bryant tiszteletére egyedi módon festették fel a parkettát, az egyik oldalon a karrierje első részében használt 8-as, a másik oldalon pedig a 24-es mezszám volt látható. Bryant a lefújást követően dedikálta ezeket. Most az egyik internetes aukciós oldalon az ESPN beszámolója szerint a 8-as számot valaki 179 100 dollárért vásárolta meg.

Bryant pályafutása során öt NBAbajnoki címet nyert a Lakersszel, kétszer választották a döntő legjobbjának, 18 alkalommal került az All Starcsapatba, 2008-ban a szezon legértékesebb játékosa (MVP) volt, kétszeres olimpiai bajnok, és harmadik a pontszerzők között az NBA örökranglistáján.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top