Keresés
Close this search box.

A győzelemmel tovább él a remény

A magyar labdarúgó-válogatott hazai környezetben 5-1-re nyert az észt csapat ellen a világbajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, sikerével pedig a törököktől vereséget szenvedett románokat megelőzve ismét a pótselejtezőt érő második helyen áll.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai környezetben 5-1-re nyert az észt csapat ellen a világbajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, sikerével pedig a törököktől vereséget szenvedett románokat megelőzve ismét a pótselejtezőt érő második helyen áll.

Vb-selejtező, D csoport:

Magyarország-Észtország 5-1 (3-0)

A hazai válogatottat egy „Úgy szurkolunk, ahogy Ti játszottatok!” feliratú molinóval köszöntötte a közönség, amelynek azonban már korán volt oka az örömre: óriási magyar helyzetekkel indult a találkozó, amelyet a helyszínen tekintett meg Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor MLSZ-elnök társaságában. A harmadik percben Németh a felső lécet találta el, két perccel később pedig a gólvonalról kellett menteniük az észteknek. A hazai szurkolóknak nem kellett sokat várniuk az első, majd a második magyar gólra sem: az ellenfelénél egyértelműen jobban és veszélyesebben futballozó Egervári-csapat a 21. percre már kétgólos előnyt dolgozott ki. A folytatásban is a magyarok irányították a játékot, az észteknek csak felvillanásaik voltak, majd a szünet előtt kevéssel Böde remek egyéni teljesítményével háromgólosra nőtt a hazaiak vezetése.
Hatalmas lendülettel kezdte a második félidőt a szünetben két cserével felfrissített vendégcsapat, s néhány perc elteltével szépített is. A hazaiak – bár lassan, de – ezután összekapták magukat, majd a félidő felénél Koman és Németh összjátékát követően újabb gólt szereztek, s ezzel eldöntötték a három pont sorsát. A hazai közönség ezzel egy időben óriási üdvrivalgással fogadta, hogy a törökök 2-0-ra nyertek Romániában. A magyar győzelmet Dzsudzsák szabadrúgásgólja tette fölényessé.
Egervári Sándor tanítványai megtarthatják a pótselejtezőt érő második helyüket, ehhez azonban bravúros eredményre is szükségük lenne, ugyanis a következő, október 11-i fordulóban a már továbbjutott hollandokhoz látogatnak. A magyarok jelenleg egy-egy ponttal előzik meg Romániát és Törökországot, de előbbi gárda a hátralévő két meccsén Andorrával és Észtországgal találkozik.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
„A mai mérkőzésen motiváltan és kezdeményezően játszott a csapat, csak a második félidő első negyedórájában nyújtott rosszabb teljesítményt. A törökök romániai sikere fenntartja a reményt a második hely megszerzésére. Küzdeni fogunk azért, hogy megtartsuk a pótselejtezőt érő helyet”.

A csoport állása:
1. Hollandia 8 7 1 – 24- 4 22 pont – már kijutott
2. Magyarország 8 4 2 2 18-12 14
3. Törökország 8 4 1 3 14- 7 13
4. Románia 8 4 1 3 13-12 13
5. Észtország 8 2 1 5 6-16 7
6. Andorra 8 – – 8 0-24 0

(MTI)

Fotó: mlsz.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top