Keresés
Close this search box.
Fotó: fradi.hu

A játékvezetői rendszer átalakítására szólította fel a Fradi az MLSZ-t

Fotó: fradi.hu

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál eljuttatta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) számára a klub javaslatait a játékvezetői rendszer megreformálásával kapcsolatban. A teljes levelet hamarosan nyilvánosságra hozzák.

A Vági Mártonhoz, az MLSZ főtitkárához és Berzi Sándorhoz, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnökéhez eljuttatott levélben az FTC azt javasolja, hogy „legyen nyilvános és transzparens a játékvezetői értékelés„, továbbá „az MLSZ hozzon nyilvánosságra minden játékvezetői, ellenőri jelentést, beszámolót”.

„Ha ehhez szervezetek, legyen az UEFA, előírásait szükséges módosítani, akkor tegyen arra javaslatot a szövetség akár elsőként. Az FTC azt is kéri, az MLSZ tegye lehetővé, hogy a játékvezetők a döntéseikről magyarázattal szolgáljanak a közvélemény számára” – olvasható a levélben.

A klub jelezte, 18 órakor a fradi.hu oldalon nyilvánosságra hozza a teljes levelet.

Orosz Pál novemberben „elfogadhatatlannak” értékelte Kassai Viktor tevékenységét a VasasFerencváros (2-2) mérkőzésen, és közölte, írásban jelzik az MLSZ-nek, hogy szeretnének „leiratkozni” a játékvezetőről. Az MLSZ válaszul közölte, a kluboknak nem lehet szerepük a játékvezetők kiválasztásában.

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll az őszi idény folyamán többször élesen kritizálta a játékvezetőket, emiatt januárban kétmillió forintra megbüntette a fegyelmi testület, de a fellebbviteli bizottság kedden eljárási hibára hivatkozva új eljárást rendelt el.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top