Keresés
Close this search box.

Ezért sem érdemes szidni a játékvezetőnőt

blank

A negatív kampányon kívül most újabb pofont kapott a Diósgyőri VTK: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága szektorbezárásra, és 500 ezer forintra büntette meg a klubot.

A testület azzal indokolta a döntést, hogy a miskolci klub az Újpest FC elleni szombati NB I-es mérkőzésen megsértette a rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, valamint szidalmazták az ellenfelet és a játékvezetőket.

A DVTK-nak a következő hazai bajnokiján a stadion X, Y és Z szektorait kell lezárnia.

„A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlan volt a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg” – áll a szövetség honlapjának keddi közleményében.

A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben.

A fegyelmi bizottság az Újpest FC-t 400 ezer forintra büntette, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet, és rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A HonvédFerencváros mérkőzéssel kapcsolatban a kispesti klubot ugyancsak 400 ezer forintos büntetéssel sújtotta az MLSZ, amiért megsértett bizonyos rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet és annak egyik vezetőjét, valamint a játékvezetőt, továbbá rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A Mezőkövesd játékosa, Tóth Bence a piros lapja miatt egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top