Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Tatabánya FC)

Kizárták a legendás klubot a harmadosztályból

Fotó: Facebook (Tatabánya FC)

Kizárta az NB III Nyugati csoportjából a Tatabányát a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága.

A csapat sorozatban harmadik bajnokijára nem állt ki, ami az MLSZ szabályzatának értelmében a versenyrendszerből való kizárást jelenti.

Molnár Tamás, a klub felügyelő bizottságának elnöke januárban elmondta: a játékosok és a szakmai stáb három hónapja nem kapott bért, ezért felmondtak. Szerinte a klub 70 százalékos tulajdonosa, az AGS Sport Kft. nem teljesítette korábbi vállalásait, míg az önkormányzat 30 százalékos tulajdonosként 2016-ra teljesítette a rá eső, 25 millió forintos befizetést.

Schmidt Csaba polgármester akkor hozzátette, a többségi tulajdonos által felhalmozott tartozások miatt nincs esély arra, hogy a Tatabánya FC az NB III-ban folytassa. A városvezető szerint az utánpótlással foglalkozó egyesülettel kapcsolatban az önkormányzat elvárása, hogy a megyei III. osztályból néhány év alatt saját nevelésű futballistákkal visszatérjen az NB III-ba.

A nagy múltú klubot 1910-ben alapították, kétszer ezüst-, négyszer bronzérmes volt az élvonalban, ahol legutóbb a 2007/08-as szezonban szerepelt. A Magyar Kupában háromszor jutott döntőbe, de ott mindannyiszor kikapott. A 80-as években négyszer szerepelt az UEFA Kupában, ahol bár mindig az első körben búcsúzott, de 1981-ben a Real Madridot, 1988-ban pedig a VfB Stuttgartot is legyőzte 2-1-re hazai pályán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top