Keresés
Close this search box.

Labdarúgó-világbajnokságon a Magyar Művész Válogatott!

blank

Istenes Bence, Kállay-Saunders András, az Éjjel-nappal Budapest sztárja, Kamarás Norbert együtt rúg labdába Lisztes Krisztián mellett a művészek 2019-es moszkvai labdarúgó-világbajnokságán!

A 2017-ben elért ötödik helyezés után idén ismét az oroszországi Art Football szervezet által rendezett sport, karitatív és művészeti seregszemlére utazik a Magyar Művész Válogatott.

A labdarúgás mellett a csapat fő célja a magyar művészet és kultúra megismertetése a világgal, összekapcsolva karitatív tevékenységekkel.

A moszkvai művészlabdarúgó-világbajnokságon összesen 16 ország művészekből és ex-labdarúgókból álló csapata mérkőzik meg egymással, négy csoportban. A labdarúgás mellett minden ország egy másfél órás színpadi műsorral, koncerttel is készül a látogatóközönség számára. A magyar csapat műsorában olyan előadók lépnek fel, mint a Magyarországot Eurovízión is képviselő énekes, Kállay-Saunders András, a Punnany Massif énekese, Meszes Balázs, Ferkó Csaba rapper, illetve a korábbi X-faktoros Patocska Olivér.

A magyar csapatban a művészek táborát erősíti több médiaszemélyiség és előadó is, köztük Istenes Bence műsorvezető, a Barátok Közt sorozatból ismert Kiss Péter Balázs, az Éjjel-nappal Budapest Lalijaként ismert Kamarás Norbert, a Budapesti Operettszínház ünnepelt sztárja, Kocsis Dénes, továbbá profi táncosok, gitárosok, költők és lemezlovasok is tagjai a csapatnak, akik közül néhányan (Candyman da Marquis és Spigibogy) a moszkvai éjszakában is fellépnek.

A pályán a csapatot egyszerre három ex-labdarúgó, vendégjátékos erősítheti, így a korábbi válogatott labdarúgó, Lisztes Krisztián, valamint az NBI-et megjárt játékosok, Kerényi Norbert és Vörös Péter is elkísérik a vezetőedző, Zombori Zalán ex-labdarúgó által irányított művészeket.

A csapat a csoportmeccsek során június 8-án szombaton Szerbia, június 10-én hétfőn Szlovénia, június 12-én szerdán Kirgizisztán ellen, majd a csoportmeccseket követően, az ott elért eredményektől függően lép pályára az elődöntőben és a döntőben június 14. és 16. között.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top