Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Luka Modrić)

Luka Modric megint adócsalási ügybe keveredett

Fotó: Facebook (Luka Modrić)

Nagy bajban van a horvát labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és a Real Madrid játékosa, Luka Modric, ugyanis adócsalás miatt nyomoz utána a spanyol rendőrség az El Mundo című spanyol lap szerint.

A gyanú szerint Modric a feleségével, Vanjával Luxemburgban alapított céget, hogy elkerülje az adózást Spanyolországban. A horvát játékos a reklámszerződésekből befolyó bevételeit ide irányította át. Míg Luxemburgban a jövedelemadó 1 százalék, addig Spanyolországban a bevételei után 30 százalékot kellett volna adóznia a futballistának.

Az adóhivatal még januárban rendelt el vizsgálatot a Real Madrid horvát játékosa ellen, mert gyanús volt számukra Modric 2012-től 2014-ig leadott adóbevallása, amelyben nem szerepeltek a reklámszerződésekből befolyt összegek.

A spanyol lap szerint Modric a céget a luxemburgi Atoz Tax Advisers adótanácsadó vállalat javaslatára hozta létre, amelyben felesége „A kategóriás” menedzser. A családi vállalkozásban egyébként Modric az egyetlen részvényes. A cég 3,6 millió eurós (1,1 milliárd forint) tőkével indult, ugyanakkor 2014-re ez az összeg elérte a 6 millió eurót (1,9 millárd forint). A vállalkozásnak később a Real Madrid is évente 1,5 millió eurót (474 millió forint) utalt át.

Luka Modric kedden nem volt elérhető az újságírók számára, klubja szóvivője pedig nem akart nyilatkozni az ügyben.

A brit EIC médiakonzorcium szerint a horvát futballistának Nagy-Britanniában is problémái akadtak az adófizetéssel: 2015 szeptemberében 500 ezer euró (158 millió forint) adóhátralék befizetésére kötelezték a hatóságok, arra az időszakra, amikor a londoni Tottenham játékosa volt (2009 és 2010 között).

Az El Mundo oknyomozó riportja szerint adócsalás miatt a királyi gárda játékosai, Cristiano Ronaldo és Fabio Coentrao, valamint korábbi vezetőedzője, José Mourinho ellen is nyomoz a rendőrség.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top