Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar női labdarúgó-válogatott)

Ötödik lett a magyar női labdarúgó-válogatott

Fotó: Facebook (Magyar női labdarúgó-válogatott)

A Ciprus Kupa nemzetközi tornáján a magyar női labdarúgó-válogatott ötödikként végzett, miután a szerdai helyosztón 2-1-re legyőzte Wales csapatát.

Markó Edina szövetségi kapitány együttese múlt szerdán Olaszországtól 2-0-ra, pénteken Ausztriától 2-1-re kapott ki, majd hétfőn 1-0-ra legyőzte Írországot, így a harmadik helyen végzett csoportjában. A 2-1-re megnyert szerdai találkozón Vágó Fanni és Csiszár Henrietta szerezte a magyarok góljait.

„Bár minden mérkőzésen fontos az eredmény, ezen a tornán nem elsősorban az eredményességet tartottuk szem előtt, igyekeztünk úgy forgatni a csapatot, hogy minden játékos megfelelő terhelést kapjon” – idézi a magyar szövetség (MLSZ) honlapja Markó Edina szövetségi kapitányt. – „Kipróbáltunk minden variációt, amit elterveztünk, és az utolsó két mérkőzésen az eredmények is javultak. Összeállt a védekezésünk, javult a középpályás játékunk, és támadásban is előre tudtunk lépni az elmúlt egy hétben. A keretből többen meggyőző teljesítményt nyújtottak a tornán, bízom benne, hogy a horvátok és az oroszok elleni Eb-selejtezőkön is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani, mint az írek és a walesiek ellen játszott találkozókon.”

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top