Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook

Paulo Vinícius is helyet kapott a magyar válogatottban

Fotó: Facebook

A magyar válogatott portugáliai világbajnoki selejtezőmérkőzésére készülő keretbe a szövetségi kapitány, Bernd Storck a hazai bajnokságban futballozó játékosok közül tizenegyet hívott be.

A magyar szövetség beszámolója szerint ők – a katari al-Garafa alkalmazásában álló Németh Krisztiánnal kiegészülve – már vasárnaptól Telkiben edzőtáboroznak.

A német szakember meghívót küldött a Videoton brazil születésű védőjének, Paulo Viníciusnak is, aki várhatóan pénteken teszi le az állampolgársági esküt. Rajta kívül újonc a keretben a Budapest Honvéd csatára, Eppel Márton és a Debreceni VSC támadó középpályása, Holman Dávid.

Érdekesség, hogy Storck meghívót küldött Kleinheisler Lászlónak is, noha a Ferencváros középpályására eltiltás miatt biztosan nem számíthat a március 25-ei, lisszaboni találkozón.

„A felkészülés első hete lehetőséget ad arra, hogy megnézzünk pár új játékost, különös tekintettel arra, hogy az U21-es csapattal együtt készülünk majd” – mondta az MLSZ honlapján Bernd Storck a kerethirdetésről, egyúttal jelezte, ismét elvégzik a már szokásos erőnléti tesztet, hogy lássa, milyen állapotban vannak a játékosok most.

Viníciusról úgy nyilatkozott, hogy tisztában van a helyzetével és ismeri a futballtudását, mivel többször látta játszani a Videotonban. Úgy fogalmazott, ha a nemzetközi szabályokban foglalt előírások feltételei adottak lesznek, akkor örömmel fogja megnézni, hogyan teljesít a válogatott edzésein.

„Már beszéltem vele személyesen is, így tudom, kétség sem fér hozzá, hogy maximálisan azonosul a magyar nemzeti csapattal” – jelentette ki Storck, aki a légiósok névsorát később ismerteti.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győzne az Európa-bajnok otthonában, akkor előlépne a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerülne.

A válogatott keretbe behívott labdarúgók:

Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Mezőnyjátékosok:
Botka Endre (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Fiola Attila (Videoton FC), Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kálnoki Kis Dávid (Újpest FC), Kleinheisler László (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (Al-Garafa), Paulo Vinícius (Videoton FC)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top