Fotó: Facebook (Zoltán Stieber)

Stieber lesz a legjobban fizetett játékos az új csapatánál

Fotó: Facebook (Zoltán Stieber)

A észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő, washingtoni D.C. United labdarúgócsapatához szerződik a válogatottban is szereplő Stieber Zoltán.

A Washington Post című napilap hétfői cikke szerint a 28 éves szélső szombaton érkezett az Egyesült Államok fővárosába, sikeresen teljesítette a fizikai tesztet, megtekintette a Toronto FC elleni bajnoki mérkőzést, és hétfőn már a csapattal együtt edzett.

A klub a szerződés aláírása után jelenti be az igazolást, de Stieber csak akkor léphet pályára, ha minden papírmunka lezárul, és megkapja a munkavállalói vízumot.

A 28 éves Stieber 2009 óta Németországban futballozik. Sajtóhírek szerint a D.C. United több mint egymillió dollárt (kb. 258 millió forint) fizet a másodosztályú Kaiserslautern együttesének, Stieber pedig a klub legjobban fizetett játékosa lesz: idényenként szintén több mint egymillió dollárt keres majd.

Az 1995-ben alapított klub a bajnokságot négyszer, a kupát háromszor nyerte meg, jelenleg viszont sereghajtó az MLS 11 csapatos keleti főcsoportjában.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top