Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (BRSE)

Otthon kapott ki a Békéscsaba

Fotó: Facebook (BRSE)

A Linamar-Békéscsaba hazai környezetben három játszmában kikapott a cseh Agel Prostejov csapatától a női röplabda Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első, keddi mérkőzésén. A magyar együttes így rendkívül nehéz helyzetből várja a szombati visszavágót.

A magyar bajnok és kupagyőztes közel telt ház előtt fogadta a cseh csapatot, amely rögtön az első szettben magához ragadta a kezdeményezést. A Békéscsaba ugyan többször is megközelítette riválisát, de nem tudta igazán szorossá tenni a nyitó játszmát.

A második felvonást már sokkal jobban kezdte a magyar együttes, amely külön erre a sorozatra készült, egyedi fehér-pink felszerelésében lépett pályára. A szett közepéig magabiztosan vezetett a Békéscsaba, ekkor azonban változtattak a vendégek, majd jöttek a hazai hibák – összesen öt rossz nyitás -, így szinte pillanatok alatt fordított a rivális, s könnyedén hozta a játszmát.

Sasa Nedeljkovic együttese a harmadik játszmában egyre többet hibázott, így a cseheknek jó néhány pontért nem is nagyon kellett megdolgozniuk. A játszma közepén magára talált a Békéscsaba (15-15), de az időkérés után újra elhúztak a vendégek (16-20). A magyar csapat hősiesen kapaszkodott fel (23-23), azonban a vendégek meccslabdához jutottak, amit azonnal értékesítettek.

A párharc továbbjutója az izraeli Makkabi XT Haifa és lengyel Tauron MKS Dabrowa Górnicza oda-visszavágós összecsapásának győztesével találkozik. A következő körben már a 16-os csoportkörbe jutás a tét. A párharc vesztese a CEV Kupában folytatja majd.

Női Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Linamar-BékéscsabaAgel Prostejov (cseh) 0-3

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top