Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Ennyi volt: búcsút int a vízilabda-válogatottnak Benedek Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

Az év végén lejáró szerződése után Benedek Tibor nem fog újra pályázni a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi tisztségére.

Ez azt jelenti, hogy a nemzeti csapattal 2013-ban világbajnok, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban pedig Eb-bronzérmet nyert, a riói olimpián ötödik kapitány – akinek december 31-ig szól jelenlegi megbízatása – távozik posztjáról.

„Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel – idézi a hazai sportági szövetség (MVLSZ) honlapja Benedek Tibort, aki 2013 óta látta el a szövetségi kapitányi feladatokat. – Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat”.

Az MVLSZ szombaton tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfi szövetségi kapitány személyéről.

 

Forrás: MTI

 

Frissítés:

„A riói olimpia óta több alkalommal beszélgettünk, így nem ért váratlanul Tibi döntése, de nyilvánvalóan nagyon sajnálom – reagált Benedek bejelentésére Kemény Dénes az MTI megkeresésére. – Nagy szakmaisággal, lelkiismeretesen, alázattal dolgozott, de el tudom fogadni, hogy így határozott, miután az elmúlt csaknem négy év második felében az eredmények gyengébbek lettek, mint azt munkájával megérdemelte volna.”

 

Frissítés 2:

Benedek Tibor az UVSE-nél folytatja.

A posztjáról leköszönő szakember a vlv.hu honlapnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy van egy kézfogáson alapuló megállapodása az UVSE-vel:

„Az egész klub szakmai irányítása az én feladatom lesz, ahol olyan irányvonalakat szeretnék meghatározni, amely alapja lehet a későbbi válogatott sikereknek is” – mondta a 44 éves Benedek, aki hozzátette: emellett szeretne a szövetség új elnökségének tagja lenni.

„Az öt lehetséges hely egyikére jelöltetem magam, amit majd a közgyűlés szavaz meg. Továbbra is a magyar vízilabda sikerességért szeretnék dolgozni, csak mostantól más szerepben” – fogalmazott.

A lemondása hátterét firtató kérdésre válaszolva legfőbb okként azt jelölte meg, hogy nem sikerült túltennie magát az olimpiai szereplésen, a riói ötödik helyezésen.

„Azt gondolom, hogy ha ennyiszer hangsúlyoztam, hogy vállalom a felelősséget, akkor az a tisztességes, hogy valóban vállaljam is” – jelentette ki.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top