Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„Nincs olyan csapat a világon, amelyet a magyar válogatott ne győzhetne le”

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A férfi vízilabda-válogatott leendő szövetségi kapitánya, Märcz Tamás nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy csapatával minden egyes mérkőzést meg szeretne majd nyerni.

A 42 éves szakembert csütörtökön választotta meg a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége, ezt követően pedig Kemény Dénes elnök felkérte kapitánynak. Amennyiben megállapodnak szerződése részleteiről, az újévtől átveszi a Benedek Tibor távozásával december 31-én megüresedő posztot.

„Az elnökségtől egyelőre még nem hallottam, mik az elvárások, és egyelőre még nem is rögzítettünk semmit. Magammal szemben mindent meg akarok tenni azért, hogy a játékosaimat a legjobb formába hozzam és az adott mérkőzésen a legjobb teljesítményre késztessem, valamint, hogy minden külső körülményt a magunk malmára hajtsunk és győzzünk” – mondta pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján a tréner.

„Mindig az adott mérkőzést szeretnénk megnyerni, legyen a februári Volvo Kupa, vagy egy felkészülési találkozó, vagy akár egy világbajnoki összecsapás. Azt gondolom, nincs olyan csapat a világon, amelyet egyetlen mérkőzésen a magyar válogatott ne győzhetne le” – tette hozzá a tréner.

Märcz Tamás hangsúlyozta, a hazai rendezésű világbajnokság miatt természetesen a 2017-es év kiemelt jelentőségű – pályázatát is ennek fényében 1+3 éves tervben foglalta össze – éppen ezért jövőre még nem akar építkezni, hanem a lehető legütőképesebb csapatot szeretné összeállítani. Ezért számít a rutinos játékosokra ugyanúgy, mint a fiatal tehetségekre. Ugyanakkor megjegyezte, a riói olimpiát követően Kis Gábor és Szivós Márton is lemondta a szereplést, míg Varga Dénes is tett bizonytalan nyilatkozatot ezzel kapcsolatban.

„Mindenkivel le akarok majd leülni, és bízom benne, hogy akit szeretnék, az rendelkezésemre fog állni.” – fogalmazott.

Märcz Tamás kiemelte, pályázatának legfontosabb pontjai között a játékstílus kialakítása – amelyben megtartja a Benedek-éra számára leghasznosabb részeit -, a mentális és szakmai felkészülés, illetve a klubokkal való kapcsolattartás szerepel.

Tervei szerint az első keretösszetartásra január közepén, a nem sokkal a Volvo Kupát megelőzően kerülhet sor.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top