Keresés
Close this search box.

„Jól esett egy kis adrenalin!”

Miklós Edit már a célegyenesben: alpesi sízőnk számára november 29-én startol a Világ Kupa szezon az amerikai Beaver Creekben.

Miklós Edit már a célegyenesben: alpesi sízőnk számára november 29-én startol a Világ Kupa szezon az amerikai Beaver Creekben.

Az MTK-ba frissen igazolt alpesisí-versenyző még sosem csúszott ezen a terepen, most viszont három számban is megméreti magát. A Világ Kupa futam előtti hetekben pedig a szomszédos sírégiókban készült VK-pontszerző sportolónk.

– Még nem tudom, milyen a Beaver Creek-i pálya, mert ott még soha sem jártam eddig, most lesz az első versenyem ezen a helyszínen. Amióta kint vagyok Amerikában, a tréningeket Vail-ben es Copper Mountain-ban végeztük. Első nap óriás műlesiklást edzettünk, utána három napig super-g-t, majd egy nap pihenő után a lesiklásra is lehetőségem volt, ráadásul három napon is. Beaver Creekbe hétfőn utazunk át.

– Milyen formában érzed magad?

– Elég jól mentek az edzések, és a kanyartechnikám is úgy alakul, ahogy szeretném. De majd a versenyen eldől, milyen szinten vagyok… Már nagyon várom az idei első versenyemet! Kíváncsi vagyok, milyen pálya vár rám Beaver Creekben, és a többieket is jó lesz látni, hogy hogyan síznek az új szezonban. Szerencsére keddtől 3 edzés nap is lesz a verseny előtt, így alaposan megismerhetjük a pályát.

– Miért Vail-t és Copper Mountain-t választottátok edzőpályának?

– Főleg azért választottuk, mert Breaver mellett található, és nagyon jó ezeken a pályákon készülni. Egyébként rengeteg csapat fordult meg, amíg ott tartózkodtunk, fiúk, lányok egyaránt, ezért nem volt egyszerű a készülés. Délután 1-től volt pályánk, az utolsó menetekben már gyenge fényviszonyok között edzettünk, mivel sötétedett. Sikerült napi 5-6 menetet teljesítenem, több mint 2000 méteren, ami eléggé megterhelő tud lenni. De kezdem megszokni a havat, meg az időeltolódást.
A legnagyobb élményt természetesen a lesikló edzések okozták nekem, végre egy kis izgalom… Gyors volt a pálya, és bevallom, jól esett már egy kis adrenalin…!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top