Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Babos Tímea)

A padlóról állt fel Babos

Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Vert helyzetből fordított a 31. helyen kiemelt Babos Tímea a US Open nyitókörében, s így bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójába.

A 23 éves magyar a 128 között a selejtezőből érkezett osztrák Barbara Haasszal találkozott, aki 141. a világranglistán. A WTArangsorban 34. Babos hamar elhúzott 5:2-re, 20 éves ellenfele azonban sorozatban öt játékot nyerve hozta az egyórás nyitószettet. A folytatásban a magyar teniszező ismét eljutott 5:2-ig, ám ezúttal sikerült lezárnia a játszmát, így 1 óra 48 perc elteltével kezdődhetett a döntő szett. Ebben Haas 4:0-ra ellépett, és már veszni látszott a meccs, ám Babos bravúrral 6:5-re fordított, és kiszerválta a meccset, amely 2 óra 43 percig tartott.

Babos – aki tavaly a 2011-es bajnok ausztrál Samantha Stosurtól kapott ki a nyitókörben – idén három számban indul a US Openen. Párosban a kazah Jaroszlava Svedova lesz a társa, míg vegyespárosban az amerikai Eric Butorac-kal lép pályára.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért), nők:
Babos (31.)-Haas (osztrák) 5:7, 6:3, 7:5

Huuuuuuh…. hosszu meccs de a lenyeg a gyozelem.. nem jatszottam tul jol,de kuzdottem es a donto szettben 04rol tudtam nyerni,igy johet a kovetkezo meccs!!:) Woooooow…. long match but the important thing is the victory.. I didnt play well today,but ai fought hard and I came back from 04 in the 3rd,so into the 2nd round!!:) #DWP #bestteam #thankyouemeseforthevideo #gyeruuuunk

Közzétette: Babos Tímea – 2016. augusztus 30.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top