A tornászok riói tesztversenyére Makra mellett Kovács is utazhat

Áprilisban a tornászok Rio de Janeiró-i olimpiai kvalifikációs tesztversenyére Makra Noémi mellett Kovács Zsófia utazhat a magyar női versenyzők közül.

A hazai szövetség pénteki közleménye szerint Draskóczy Imre szövetségi kapitány a jelölés során figyelembe vette a két héttel ezelőtti linzi nemzetközi viadal csapatversenyét, ahol Kovács igen magas, 56 fölötti pontot kapott egyéni összetett teljesítményére, a legutóbbi felmérőt is megnyerte, és az edzéseken is jól teljesített.

Makra Noémi már a tavaly októberi glasgow-i világbajnokságon nyújtott teljesítményével kiharcolta a részvételt a tesztversenyen, ahol csak az egyéni összetett alapján lehet kvótát szerezni. A tartalék a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina lett.

A tesztversenyen indulók – Makra Noémi és Kovács Zsófia – áprilisig még egy világkupán is részt vesznek, kedden utaznak el Dohába.

A férfiaknálKovács István szövetségi kapitány kedden ismertetett döntése értelmében – Hidvégi Vid mellett Kardos Botond utazhat a riói tesztversenyre, amelyre április 16-18-án kerül sor.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top