Négy magyar a nők versenyének főtábláján

Négy magyar párbajtőröző léphet pástra vasárnap a nők versenyének 64-es főtábláján a budapesti WestEnd Grand Prix-n.

A 219 fős, nagy és erős mezőnyből a világranglistás helyezése alapján kiemelt 16 vívó – köztük Szász Emese – a szombati selejtezőben nem lépett pástra.

Az előcsatározásokból a 21 hazai induló közül elsőként – közvetlenül a csoportmérkőzések után – Kun Anna csatlakozott a legjobbakhoz, majd követte őt Révész Julianna és Várnai Vivien is. Utóbbiaknak azonban ehhez két direktkieséses asszót is meg kellett nyerniük.

Magyar szempontból a GP női versenyének legfontosabb kérdése, hogy Szász Emese kiharcolja-e az olimpiai részvételi jogot. Ehhez – amint az a szerdai sajtótájékoztatón elhangzott – maga mögött kell tartania a kvalifikációs ranglistán a tavaly vb-ezüstérmes svéd Emma Samuelssont és az olimpiai, illetve világbajnok német Britta Heidemannt. Előbbi esetében ezt úgy tudja megtenni, hogy előrébb végez nála, vagy ugyanabban a szakaszban esik ki, míg utóbbi csak nagy bravúrral tudja megelőzni Szászt, például úgy, ha nyer, a magyar párbajtőröző pedig korán búcsúzik. A magyarhoz hasonlóan a svéd és a német vívó is főtáblás.

A WestEnd GP-n vasárnap a férfiak és a nők 64-es táblájának asszói következnek 8.30-as, illetve 10 órás kezdettel. A döntős programra – a négy-négy legtovább versenyben maradó vívó részvételével – 19 órától kerül sor.

A férfiak küzdelmeit a legendás edző, Vass Imre, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg a MOM Sportban.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top