Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Hungarian Tennis)

Babos a fináléban

Fotó: Facebook (Hungarian Tennis)

Az első helyen kiemelt Babos Tímea a vártnál simább mérkőzésen jutott be a fináléba egyesben a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornán, a páros elődöntőtől viszont partnerének, Lucie Safarovának a sérülése miatt visszaléptek.

A világranglistán 33. magyar játékos a szombati első elődöntőben a harmadikként rangsorolt német Julia Görgesszel (56.) csapott össze, akivel párosban sok csatát vívtak már partnerként, de egyesben még sosem találkoztak. A 23 esztendős Babos és öt évvel idősebb ellenfele kiegyenlített első szettet játszott stabil adogatójátékokkal, mígnem a hazai kedvencnek 5:4-nél szettlabdája volt. Ezt Görges hárította, ám 6:5-ös hátrányban már nem tudta megismételni, és 15-40-nél egy tenyerest a hálóba ütött, így 56 perc alatt Babosé lett a nyitószett (7:5).

A magyar játékos a második játszmában ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta: rögtön elvette Görges adogatását. A német megroppanni látszott, egyre többet rontott, és néhány perc múlva ismét elbukta a szerváját, 4:0-nál úgy tűnt, hogy kézben van a meccs. Babos remek adogatójátékkal alakította az állást 5:0-ra, majd a német becsületgémje után kiszerválta a meccset, amely 1 óra 22 percig tartott.

„Élmény volt hazai közönség előtt döntőbe jutni, köszönöm mindenkinek, most a könnyeimmel küszködök” – mondta a győzelem után a soproni teniszező, majd hozzátette, maga sem várta, hogy ennyire jól adogat, és ellenfele bréklabdáig sem jut el a meccsen. „Picit szenvedtem az elején az ő szerváival, aztán amikor kihagytam a lehetőségeimet, akkor mérges is lettem magamra, de összeszedtem magam, agresszíven játszottam, és onnantól már én uraltam a meccset. Hihetetlen, hogy itt, Budapesten tört meg a jég, és elkezdtem mérkőzéseket nyerni.”

Babos ellenfele a vasárnap 13 órakor kezdődő fináléban a másodikként rangsorolt Lucie Safarova (47.) lesz, akitől kikapott eddigi két találkozójukon.

„Lucie ellen rá kell éreznem a ritörnökre, nem egyszerű fogadni a balkezes szerváit, de eleget láttam már játszani, és tudom, hogy mik a gyenge pontjai. Mindkét eddigi meccsünk szoros volt, de ha úgy szerválok, mint ma, akkor sok bajt tudok okozni neki” – tette hozzá.

A magyar és a cseh játékosra egymás oldalán párosban is elődöntő várt, az első helyen kiemelt duó ellenfele az ausztrál Arina Rodionova és a kazah Galina Voszkobojeva lett volna, csakhogy a hivatalos bejelentés szerint Safarova lábsérülés miatt visszalépett, így nem játsszák le a meccset.

Eredmények, elődöntő:
Babos (1.)-Görges (német, 3.) 7:5, 6:1

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top