Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Berki Krisztián (torna)

Első helyen került a döntőbe Berki

Fotó: Facebook (Berki Krisztián (torna)

Első helyen jutott a lólengés döntőjébe az olimpiai, világ– és Európa-bajnok Berki Krisztián a tornászok szombathelyi challenge világkupaversenyén.

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint a szer 2012-es londoni olimpiai bajnoka a selejtezőben bemutatott gyakorlatára 15,850 pontot kapott, így a horvát Robert Seligmant és a szlovén Saso Bertonceljt megelőzve biztosította helyét a nyolcas döntőben.

„Jó érzés ismét a nemzetközi mezőnyben versenyezni. A fináléban tisztább gyakorlatra törekszem, a selejtezőben volt egy pici pontatlanságom” – nyilatkozta Berki. A hozzá hasonlóan ugyancsak sérülésből visszatért Kállai Zoltán 12. helyen végzett lólengésben, így nem jutott tovább.

Vecsernyés Dávid nyújtón, Babos Ádám korláton, Vágner Levente talajon továbbjutott, utóbbi viszont gyűrűn és korláton nem lett tagja a nyolcas mezőnynek. Az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes Boncsér Krisztián megsérült, és bár talajon elindult a selejtezőben, nem jutott tovább, majd lemondta a szereplést ugrásban és nyújtón.

A nőknél Böczögő Dorina két szeren indult a világkupán: ugrásban és talajon is továbblépett. Ugrásban mindez Dévai Boglárkának is sikerült, talajon viszont nem.

A riói olimpikon Kovács Zsófia, valamint Divéky Luca is ott lesz a döntőben gerendán és felemás korláton.

Szombaton és vasárnap egyaránt 15 órakor kezdődnek a döntők a szombathelyi Arena Savariában.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top