Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség/ Derencsényi István

Közel 100 év után újra apa-lánya páros szerepelhet magyar színekben az olimpián

Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség/ Derencsényi István

Közel 100 év után újra apa-lánya páros szerepelhet magyar színekben az olimpián. Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes, magyar válogatott vízilabdázó december elején kezdte meg a közel másfél hónapos felkészülését a válogatottal a januárban esedékes olimpiai kvalifikációs mérkőzésekre. A Dunaújváros játékosa számára plusz jelentősége is van ennek a tornának, ugyanis ha nyernek, akkor édesapjával együtt, egymást váltva szerepelhetnének a jövő évi ötkarikás játékokon.

Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes, magyar válogatott vízilabdázó december elején kezdte meg felkészülését a válogatottal a januárban esedékes olimpiai kvalifikációs tornára. A válogatott tagjai ezzel egy közel másfél hónapos felkészülési időszakot kezdenek meg. „A Margit-szigeten lakunk és itt is edzünk. Valószínűleg a kiutazás előtt leszünk majd buborékban, ami azt jelenti, hogy az uszoda és a hotelen kívül nem mozoghatunk máshol. Reményeink szerint a karácsonyt és a szilvesztert megkapjuk majd szünetnek, de ha esetleg mégsem úgy alakul, akkor mindenki tudja, hogy most egy nemesebb cél érdekében ezt is el kell fogadjuk” – mondta Gurisatti.

A tervezetten 2021. január 17. és 24. között Triesztben megrendezésre kerülő selejtező tornán olyan ellenfelekkel kell szembenéznie a magyar válogatottnak, mint Görögország, az elődöntőben pedig érkezhet Hollandia vagy Olaszország. A legesélyesebbnek számító quartett közül mindössze ketten tudják majd magukat kvalifikálni az olimpiára. „Az amerikai válogatottal való felkészülés igen nagy előny lehet majd nekünk. Illetve még nagy fegyvertény számunkra, hogy a többi válogatottal ellentétben, szinte mi végig tudtunk edzeni április óta. Tehát én mindenképpen azt várom a csapattól, hogy döntőbe jussunk. Az pedig, hogy ott elsők vagy másodikok leszünk, őszintén szólva mindegy is. A lényeg most az olimpiára való kijutás, ehhez pedig elég a döntőbe jussunk.” – fejtette ki véleményét a válogatott játékos.

A Dunaújváros játékosa a válogatott a januári Eb bronzmérkőzésen, sérülés miatt nem lehetett a vízben, ugyanakkor a mérkőzés előtt egy-egy pozitív, motiváló üzenettel igyekezett inspirálni csapattársait és így hozzájárulni a sikerhez. „Talán kijelenthetem, hogy az egyik meghatározó hangulatfelelőse vagyok a csapatnak. Egy fárasztó edzés után, amikor látom, hogy a lányok teljesen elfáradtak, mindig valami kis meglepetéssel készülök nekik. Legyen az egy csoki, egy levél, vagy valami vicces tánc az öltözőben. Szerencsére mindig találok magam melle társakat is ebben.” – árulta el Gurisatti.

Gurisatti számára a januári mérkőzések plusz jelentőséggel is bírnak. Ugyanis, ha a magyar női vízilabda válogatott sikerrel veszi az akadályokat, akkor édesapjával, Gurisatti Gyula paralimpikon parasportlövővel együtt, egymást váltva szerepelhetnének a 2021-es ötkarikás játékokon. Ez közel 100 év elteltével újabb magyar sporttörténelmi pillanat lenne, hiszen arra, hogy apa-lánya közösen vegyen részt az olimpián, legutóbb az 1928-as amszterdami játékokon volt példa. „Természetesen hatalmas boldogsággal töltene el minket és az egész családot is. Mindketten eléggé céltudatosak vagyunk, a saját feladatunkra koncentrálunk, ugyanakkor nagyon örülünk egymás sikereinek is. Kétségkívül a közös olimpiai szereplés egy felejthetetlen élmény, nagyszerű érzés lenne számunkra.” – foglalta össze Gurisatti Gréta.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top