Keresés
Close this search box.
Fotó: mob.hu

„Méltatlan támadás” – közleményben reagált a MOB elnöke

Fotó: mob.hu

A Népszava ma reggel megjelent írása szerint a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt távozhat posztjáról. A cikkben az szerepel, hogy a szakmai vezető „egyfajta politikai csatározás miatt féltheti a MOB-nál betöltött pozícióját”Borkai Zsolt erre délután, közleményben reagált.

„A Magyar Olimpiai Bizottság független köztestület, 2010 óta vagyok az elnöke. A Közgyűlés választott meg és ha elégedetlen a munkámmal, vissza is hívhat. Nincs szándékomban lemondani.

A legutóbbi két ötkarikás játékokon egyaránt 8-8 aranyéremmel, számos éremmel és sportdiplomáciai sikerrel, a legeredményesebb nemzetek között zárt Magyarország.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a sportot stratégiai ágazatként kezelő Kormánnyal konstruktívan együttműködve, az elmúlt években megteremtette a szakmai és anyagi feltételeit annak, hogy a sportolóknak csak a felkészülésre, a versenyzésre kelljen koncentrálniuk.

A Miniszterelnök úr és köztem kiváló a kapcsolat, mindig támogatott a magyar sport átalakítása, a győri EYOF, vagy a 2024-es olimpiai pályázat kapcsán is. Rio de Janeiróban is találtunk alkalmat arra, hogy a szurkolás mellett átbeszéljük az aktuális kérdéseket. Tudom, sokan szeretnék a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki pozícióját betölteni.

Elszomorít ez a sporthoz, az olimpia szellemiségéhez méltatlan támadás, mert a mostani, alaptalan híreszteléssel elsősorban a sportolóknak, edzőknek ártanak igazán, akik a medencében, a páston, a pályákon szívüket-lelküket kitették Magyarországért és a magyar sikerekért. Ez az időszak Róluk, az Ő ünneplésükről kellene, hogy szóljon.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top