Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Nem sikerült az éremszerzés Pótáéknak

MTI Fotó: Illyés Tibor

Lemaradt az éremről Póta Georgina és Oláh Benedek, miután kikaptak az első helyen kiemelt Aleksandar Karakasevic, Ruta Paskauskiene szerb, litván kettőstől a vegyes párosok csütörtök délutáni negyeddöntőjében a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Az első két szett szinte pillanatok alatt a korábbi négyszeres bajnok riválisé lett, a sokat rontó Pótáék mindössze hét pontot tudtak összegyűjteni ebben a szakaszban. A harmadik játszmában aztán összekapták magukat, a finn-magyar kettős állampolgárságú Oláh is jobban koncentrált, így sikerült a szépítés.

A negyedik szettben aztán egy ideig fej fej mellett haladtak a felek, a végén azonban Karakasevic többször megvillantotta villámgyors csuklóját, ezzel az Európa-klasszis szerb, litván kettős megnyerte a mérkőzést, s már biztosan éremmel távozik a magyar fővárosból. A vegyes páros az egyetlen versenyszám a tornán, ahol nem négy, hanem három nyert szettre játsszák a találkozókat.

Aleksandar Karakasevic és Ruta Paskauskiene korábban négyszer (2000, 2005, 2007 és 2009) volt együtt a vegyes páros legjobbja az Eb-ken, s mindketten bejelentették, hogy a mostani pályafutásuk utolsó nagy versenye. Karakasevic 40, a jelenleg a Postás SE-ben légióskodó Paskauskiene pedig 39 esztendős.

A Tüskecsarnokban zajló, vasárnapig tartó egyéni kontinensviadalon 44 ország 254 játékosa, köztük 12 magyar versenyzett, illetve versenyez.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top