Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (World Sailing)

Tokióban nem lesz változás a vitorlás hajóosztályokban

Fotó: Facebook (World Sailing)

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (World Sailing) nem javasolja az ötkarikás versenyszámok módosítását a tokiói olimpiára.

Ezt a testület elnöke, az olasz Carlo Croce jelentette be a szervezet Barcelonában zajló éves közgyűlésén.

„Ez jó hír nekünk magyaroknak, hiszen a jelenlegi tíz versenyszámból háromban is komoly esélyekkel rendelkező versenyzőink vannak, akik már Rióban is megmutatták, hogy mire képesek, két futamot is nyertek” – idézte a közgyűlésen résztvevő Holczhauser Andrást, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárát az MVSZ közleménye.

Hivatalosan a World Sailing a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak terjeszti majd elő javaslatát jövő februárban. Amint azt Croce elmondta, sem a versenyszámok, sem a használt felszerelés (hajó- illetve szörftípusok) nem változnának, az viszont elképzelhető, hogy a lebonyolítás módjában vagy a flották méretében lennének újítások. Tovább vizsgálják annak lehetőségét is, hogy Tokióban egy tizenegyedik versenyszámban is osszanak érmeket, ez azonban csak bemutatóként szerepelne a műsoron, mondta az elnök.

A magyar vitorlázást Rióban öt versenyző képviselte, akik közül a Finndingiben vitorlázó Berecz Zsombor és a Laser Radialban szereplő Érdi Mária futamot is nyert az ötkarikás megmérettetésen.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top