Keresés
Close this search box.
Fotó: Magyar Sí Szövetség

Túl van a műtéten Miklós Edit

Fotó: Magyar Sí Szövetség

Mindkét térdét megműtötték vasárnap éjjel Miklós Editnek. A magyar síző szalagszakadást, csonttörést és porcsérülést szenvedett, miután a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen hatalmasat bukott.

A magyar szövetség hétfő délelőtti tájékoztatása szerint az olimpiai hetedik sportolót egy Innsbruck melletti magánklinikán műtötték, közel négy órán át.

„Jól érzem magam, örülök, hogy túlvagyok a műtéten” – mondta a 28 éves síző, hozzátéve, hogy az operációt végző orvossal hétfőn délután tud majd beszélni, s akkor tudja majd meg pontosan, milyen beavatkozásokra volt szükség. – „Ami biztos, a jobb térdemben részleges keresztszalag-szakadás volt, de nem kellett pótolni, meg tudták oldani műtéttel. A térdkalácson még nem tudom, milyen beavatkozást végeztek el, de ott is roncsolódás volt. A meniscust visszavarrták szintén a jobb térdemben. A balban az elülső keresztszalag elszakadt és pótolni kellett, abban is a meniscus meg volt sérülve, plusz az oldalsó szalag.”

Miklós Edit mindezt a gyógytornászától tudta meg, azaz nem ez a hivatalos diagnózis.

Az erdélyi születésű sportoló vasárnap az altenmarkt-zauchensee-i pálya felső szakaszán nagy sebességgel haladt, amikor a bal léce megakadt a hóban, szétcsúsztak a lábai, s nagyot bukott, többször átfordult a tengelye körül, ráadásul az egyik léce nem oldott le. Mentőhelikopterrel a pongaui kórházba szállították, majd az Innsbruck melletti magánklinikára vitték, ahol az a térdspecialista végezte el az operációt, aki korábban már műtötte Miklós Editet.

A rehabilitációs időszak várhatóan hat hónapig tart majd, így a magyar síző várhatóan ősszel visszatérhet, és elindulhat a jövő évi pjongcsangi olimpián.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top