Keresés
Close this search box.

Új főtitkárral erősít az olimpiára a Magyar Karate Szakszövetség

blank

Dr. Tahon Róbertet nevezte ki főtitkárnak a Magyar Karate Szakszövetség elnöksége – az UTE karate szakosztályának vezetője Kalmár Árpádot váltja a tisztségben január 1.-től.

Az új főtitkár fő feladatának a napi operatív munka szervezését, minőségének javítását tekinti. Az MKSZ stratégiai céljának megfelelően fontosnak tartja a karate stabilizálását a hazai olimpiai mozgalomban, versenyképes sportolók kinevelését és kijuttatását a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra.

„A következő négy év meghatározó jelentőségű lesz a karate életében – vélekedett Dr. Tahon Róbert. – Célunk, hogy a hazai sportvezetés úgy tekintsen ránk, mint igazi olimpiai sportágra. Mert a megfelelő pénzügyi feltételek nélkülözhetetlenek egy sikeres olimpiai kvalifikációhoz és a felkészüléshez.”

Dr. Tahon Róbert kiemelt feladatként jelölte meg a karate tradíciójának megőrzését is.

A NOB augusztusban döntött arról, hogy – a japán szervezők javaslatára – öt sportág, köztük a karate bekerüljön a 2020-as olimpia programjába. Az MKSZ célja, hogy a magyar karatésok ott legyenek és érmet szerezzenek Tokióban. Bizakodásra ad okot, hogy az októberi világbajnokságon Tadissi Martial ezüstérmet nyert.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top