Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Diósgyőri VTK (DVTK)

Az ügyvezető meg van elégedve a DVTK bővülésével

Fotó: Facebook (Diósgyőri VTK (DVTK)

A keddi, Miskolcon megrendezett sajtótájékoztatón a Diósgyőri VTK ügyvezetője, Szabó Tamás elmondta, hogy szépen bővült a DVTK-család, mind sportágazatban, mind pedig regionális szinten.

A sportágakat ismertetve kifejtette: a labdarúgás területén a legfontosabb az utánpótlásbázis erősítése. A DVTK ebben óriási lemaradásban volt, főként a nagy múltú akadémiákkal szemben.

Szabó Tamás hangsúlyozta, az idén tavasszal átadott DVTK Labdarúgó Edzőközpont is ebben a folyamatban segít. A DVTK 106 éves történetében ezzel egy új korszak kezdődött – mondta, hozzáfűzve, a piros-fehérek stratégiai célja, hogy összefogják Észak-Magyarország utánpótlás-nevelését, és játékosokat adjanak a válogatottnak.

Kitért arra is, hogy az edzőközpont működtetése komoly anyagi forrást igényel, ezért a miskolci önkormányzat sportért felelős vezetésével szeretnék ezt a kérdést megvitatni a közeljövőben.

A DVTK felnőtt csapatával kapcsolatban közölte: a szezon „álomszerűen” kezdődött, utána jött a megtorpanás, amely véleménye szerint „minősíthetetlen és elfogadhatatlan” mind a klubvezetés, mind a tulajdonosok számára.

„A csapatnak jelenlegi felállásában a középmezőny elején kellene szerepelnie” – mondta Szabó Tamás.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy megalakult a női nagypályás labdarúgócsapat, s már most nagyon szép eredményeket ért el. Jelenleg az NB II-ben játszik az együttes, a cél a feljutás.

Az ügyvezető beszélt a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatáról is. Mint mondta, a bajnokság élmezőnyében szeretnének végezni.

A kosárlabdában idén változik a koncepció, elsősorban a magyar játékosok szerepeltetése a fő cél, megerősítve egy-két légióssal. Az élmezőnybe kerülés Maikel Lopez vezetőedző segítségével, szaktudásával reális feladat – fogalmazott.

Szabó Tamás beszámolt az asztaliteniszt és a sakkot érintő tervekről is. Megjegyezte: ezen sportágakban a hagyomány kötelez, a hangsúly az utánpótlásnevelésén van.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top